Hlavní obsah

Radůza okouzlila kroměřížské publikum - a nakonec i zvedla ze sedadel

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ovace vestoje a několik vytleskaných přídavků. To byl závěr koncertu zpěvačky a multiinstrumentalistky Radůzy, jejíž koncert proběhl v pondělí 18. května ve slušně zaplněném divadelním sále Domu kultury v Kroměříži.

Foto: Jan Dušek

Originální zpěvačka Radůza se svou kapelou v Domě kultury v Kroměříži.

Článek

Originální zpěvačka i autorka, která se také umí doprovodit na harmoniku, kytaru či klavír, měla s sebou tříčlennou kapelu - kytaristu Josefa Štěpánka, basistu a houslistu Jana Cidlinského a bubeníka Davida Landštofa. O to víc byl doprovod barevnější a údernější, což mnohým písním jen prospělo.

Výsledná zvuková pestrost písní je právě díky ostříleným muzikantům i nápaditému aranžmá ještě širší a proměnlivější, ale navíc dokonale podtrhuje zpěvaččin výraz ve shodě s jejími textovými obrazy.

V programu, který se nakonec protáhl na 100 minut čistého času, uváděla Radůza nejen staré známé písně, s nimiž kdysi a v průběhu minulých let zazářila. Představila i několik novinek z aktuálního alba Maraton  - příběh běžce, které se už během prvního týdne od vydání vyšplhalo na první místo nejprodávanějších alb, tak jak zveřejnila IFPI.

V Kroměříži překvapila Radůza nejen žánrovými přelety a jedinečným hlasem, kterým kouzlí od drsných poloh až k těm sametově hladkým, ale rozhodně i svým smyslem pro humor. Projevilo se to jak v komunikaci s muzikanty na jevišti, tak s publikem. Kroměřížské publikum však ocenilo i zpěvaččiny náznaky orientálního tance, jimiž „choreograficky“ dotvářela některé písně.  

Závěr Radůzina vystoupení v Kroměříži se nesl v absolutní pohodě, kdy reakce publika byly slyšet v síle potlesku, což nakonec vyvrcholilo standing ovation a několika přídavky. Po koncertě následovala autogramiáda, hodně návštěvníků uvítalo i prodej zpěvaččiných fotografií a cédéček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám