Hlavní obsah

Radka Fišarová a Lumír Olšovský dočasně posílí muzikál Divotvorný hrnec

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedno únorové a jedno březnové představení muzikálu Divotvorný hrnec nabídne divákům Národního divadla moravskoslezského Ostrava exkluzivní hosty: v roli Bellindy se představí Radka Fišarová a jako Vodníka Čochtana diváci uvidí Lumíra Olšovského.

Foto: archiv NDM Ostrava

Herec a režisér Lumír Olšovský se v Ostravě doslova zabydlel.

Článek

V případě Lumíra Olšovského je hostování unikátní i proto, že inscenaci sám režíroval. Plánoval i toto účinkování?

„Kdepak! My nemáme osud ve svých rukou, naopak osud má v hrsti nás a hraje si s námi pěknou veselohru: moje režírování Divotvorného hrnce v Ostravě a nyní dokonce i hraní role vodníka Čochtana je toho přesvědčivým důkazem. Navíc patřím mezi pověrčivé lidi, kteří stejně jako v Divotvorném hrnci doufají, že vyjde duha a ukáže jim směr, kudy za štěstím. Ostrava a konkrétně zdejší divadlo mi připomíná Štědrou dolinu – setkal jsem se tu se společenstvím pracovitých lidí, kteří mě láskyplně přijali mezi sebe,“ uvedl Lumír Olšovský, který před dvěma týdny v Ostravě s velkým ohlasem uvedl svou nejnovější režii, inscenaci slavné operety Čardášová princezna.

Momentálně usilovně spolupracuje na autorském muzikálu Fantom Londýna, kde každá postava může být vrahem. Premiéra je naplánovaná na 16. května.

Znamenitý výkon Radky Fišarové měli už diváci možnost vidět nedávno v hlavní roli inscenace Edith, vrabčák z předměstí, se kterou zde hostoval baletní soubor Národního divadla Brno. Zpěvačka, známá například z pražských inscenací muzikálů Evita a Kleopatra, zpívala všechny slavné, ale i méně známé hity z repertoáru Edith Piaf ve francouzském originále.  

Zkušení muzikáloví herci Radka Fišarová i Lumír Olšovský se ostravskému publiku v Divotvorném hrnci představí 5. února. Ještě jednou si pak roli Vodníka Čochtana zahraje Lumír Olšovský 6. března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám