Hlavní obsah

Pusu od mužského jsem nedostala už čtyřicet let, prozradila obyvatelka Domova Magnolie

Novinky, Lenka Gulašiová

Nečekaně emotivní okamžiky prožili zástupci Městské policie Ostrava v Domově Magnolie ve Vítkovicích, kam přišli 8. března poblahopřát klientkám i zaměstnankyním k Mezinárodnímu dni žen.

Foto: Barbora Baranová

Klientkám Domova Magnolie ve Vítkovicích přišli k svátku poblahopřát zástupci Městské policie Ostrava.

Článek

Když se ve čtvrtek dopoledne tři muži v bezvadně padnoucích uniformách vypravili do domova, který je zaměřen na péči o ženy se sníženou soběstačností z důvodu onemocnění Alzheimerovou chorobou, stařeckou demencí, vaskulární a dalšími typy demencí, vlastně ani netušili, jak silné momenty je čekají. Prostě přišli poblahopřát k svátku.

A pak s náručemi oranžových gerber vstoupili do společenské místnosti, v níž už část klientek domova slavila svůj svátek při poslechu harmonikářského vystoupení plného starých známých melodií…

„Něco tak emotivního jsem nezažil snad nikdy,“ přiznal Michal Maršo z Městské policie Ostrava, který společně s kolegy osobně poblahopřál nejen každé klientce domova, ale také všem přítomným zaměstnankyním a předal jim kytičku.

Reakce klientek domova byly velice bezprostřední, úsměvy střídaly slzy v očích, všudypřítomná byla vděčnost a nadšení ze slavnostního okamžiku. Jedna z obyvatelek se svěřila, že čeká na vnuka, který jí má přijít poblahopřát, jiná okořenila dojemnou atmosféru vtipem, další ženy jen mlčky, ale se zjevnou radostí sledovaly dění v místnosti. „Pusu od mužského jsem nedostala už čtyřicet let,“ tiše prozradila při převzetí květiny jedna z obdarovaných.

„V našem domově pečuje o 73 klientek šest desítek zaměstnanců, z nichž většinu tvoří ženy. I proto jsme byli moc rádi, že jsme zde mohli na MDŽ přivítat zástupce Městské policie Ostravy. To, jak srdečně k oslavenkyním přistupovali a jak se jim věnovali, bylo opravdu nádherné. A všechny klientky si to moc užily,“ nešetřila chválou a vděčností ředitelka Domova Magnolie Andrea Gibejová.

„Právě takové momenty, které jim do života přinesou něco nového, nečekaného, jsou pro ně velice přínosné. O tom, že za nimi dorazili nejen muži zákona, ale i zástupci vítkovické radnice, si budou povídat ještě dlouho.“

Reklama

Výběr článků

Načítám