Hlavní obsah

Psa uvězněného v kanalizační rouře vysvobodili hasiči

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Psa, který uvízl v kanalizační rouře u bývalé celnice Červený kameň v Nedašově Lhotě na Zlínsku, museli v sobotu 21. dubna vyprostit hasiči. „Po vysvobození pes sice utekl, za chvíli se ale ke svým zachráncům vrátil, snad aby jim poděkoval,“ sdělil Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Foto: HZS Zlínského kraje

Zachráněný pes.

Článek

K nepříliš obvyklému zásahu vyjeli v sobotu před devatenáctou hodinou profesionální hasiči z Valašských Klobouk a dobrovolní hasiči z Nedašovy Lhoty.

„Na místě zjistili, že asi dvouletý pes není uvězněn v kanálu, jak bylo původně ohlášeno, ale v kanalizační plastové rouře o průměru asi 40 centimetrů, a nemůže ven. Pes byl asi 50 metrů na území Slovenské republiky, a tak událost byla nahlášena i na operační středisko hasičů v Trenčíně,“ upřesnil Roman Žemlička.

Průměr kanalizační roury neumožňoval hasičům vlézt do kanálu, a proto se snažili zabránit dalšímu postupu zvířete do útrob kanalizace. To se jim podařilo pomocí natlakované požární hadice.

„Nastala druhá fáze, a sice jak donutit mladého psa, aby zařadil zpátečku a zase z roury vylezl. Nakonec se hasičům podařilo manipulací s natlakovanou požární hadicí o větším průměru zvíře doslova vystrkat ven. Po opuštění kanalizace nejprve pes provinile utekl, nakonec se ale vrátil poděkovat svým zachráncům,“ popsal událost Roman Žemlička.

Hasičům se podařilo z roury vyprostit ještě jednoho tvora, kunu, jenže ta už nejevila známky života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám