Hlavní obsah

První Starý Večer v ostravské Staré Aréně

Novinky, Jakub Labor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudba, autorské čtení, výstava, filmové projekce a to všechno v jeden jediný Starý Večer! Stará Aréna ve spolupráci s Whileford's Company přináší jedinečnou možnost ponořit se již tento pátek do mnoha ostravských realizací a projektů.

Foto: Whileford's Company

Starý Večer No.1

Článek

Starý Večer number 1. Název ojedinělého projektu, který by se měl pravidelně dostat do programu Staré Arény, si za cíl vytyčil představení nezávislé umělecké tvorby. V pátek 7. března od 20 hodin budou mít návštěvníci možnost se ponořit do opravdu nabitého programového výběru.

Starý Večer se rozhodl osídlit celé prostory Staré Arény. Jak kavárnu, ve které bude probíhat stěžejní část celého programu, tak i divadelní sál, který poskytne klidnější útočiště zájemcům o filmové projekce.

Zahájení proběhne v kavárně Staré Arény od 20 hodin. Dále bude v programu následovat mladý a nadějný zpěvák a kytarista Vladislav Uskov

Ve 21:30 se na pódiu kavárny představí se svým autorským čtením Martin Dytko, který přislíbil i možné překvapení. Martina na pódiu vystřídá Kateřina Golasovská prosazující se abstraktními povídkami z reálně-nereálného světa.

Od 22 hodin se dostane na scénu kapela Forty Lies, která si pro návštěvníky připravila akustické verze svého rock n rollového repertoáru, smyslné balady a mnoho dalšího!

Ve 23 hodin vystřídá hudbu opět poezie a autorské čtení. Lucie Nicnežfrnda a její dekadentně kladená slova o lásce a fetu. Lucii vystřídá Roman Fürich alias revizor, že prý milovaný, že prý hejtovaný, že prý z Ostravy, že prý z Brna, že prý Ginsberg.

Celý umělecký spektákl zakončí dražba vystavených fotografií autorů Kelly Carrow a Zdeňka Wognara.

Filmovou projekci s názvem KLIP si pro návštěvníky připravil filmový klub Studio Karel. Oceňovaný srbský film. Příběh šestnáctileté Jasny, která se snaží definovat své místo ve světě a dospět, je totiž na samé hraně toho, co o dnešních teenagerech chceme vědět. Vztahy založené na divokých mejdanech plných drog, alkoholu, rozvášněného balkánského popu, násilí a sexu, který si natáčejí na mobilní telefony, ostatně stejně jako celý svůj život. Projekce proběhne od 20:30 v divadelním sále.

Program v sále zakončí ve 22:30 projekce s názvem AnimOVA. Dvě desetiletí studentské animované tvorby v Ostravě v jedné hodině. Chill out s výběrem animáků.

Další informace na webu Staré Arény.

Reklama

Výběr článků

Načítám