Hlavní obsah

První ročník Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem se vydařil

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jezdecký festival jsou závody v disciplínách skoky, drezura, spřežení a voltiž spojené s ukázkami dalších tří oficiálních disciplín pod hlavičkou České jezdecké federace – všestrannost, reining a vytrvalost. Akce v Lysé nad Labem byla pojata jako oficiální zahájení jezdecké sezóny ve dnech 19. až 23. března.

Foto: Jana Bečková

Plakát

Článek

Souběžně s Jezdeckým festivalem se uskutečnil jubilejní 15. ročník veletrhu jezdeckých potřeb a všeho, co ke koním patří (Jaro s koňmi). Dále ve stejných dnech areál hostil 40. národní výstavu zeleně, mechanizace, pěstitelství, květin, ekologie a zpracování výpěstků – Zemědělec 2014.

Jezdecký festival se ve svém prvním ročníku se stal součástí veletrhu Zemědělec a Jaro s koňmi na Výstavišti v Lysé nad Labem. Sobotní den svým nádherným počasím přilákal desítky návštěvníků a tak se tribuny pro 1000 sedících diváků zaplnily do posledního místa.

V nové výstavní hale C o rozměrech 61 x 25 metrů se představily soutěže ve skocích. Před touto soutěží ještě proběhlo předvádění plemenných hřebců s krásnými hřebci. Po krátké úpravě kolbiště bylo možné sledovat Cenu společnosti Equinet ve skokové soutěži L.

K vidění kromě napínavé soutěže byly i přilehlé pavilony se zbožím pro jezdce a chovatele koní. V pavilonu veletrhu Jaro s koňmi byl mimo jiné i trenažér pro děti, ty se tak mohly projet na koni.

České jezdecké federace se rozhodla ocenit myšlenku, realizaci a veškeré úsilí ředitele závodů Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem Josefa Malinovského, který od ní v sobotu 22. března získal Čestné uznání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám