Hlavní obsah

První radonové lázně světa zahajují zimní lázeňskou sezónu

Novinky, Martin Němec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Jáchymově o víkendu zahájili první zimní lázeňskou sezónu. Spojení jáchymovského údolí s vrcholem Klínovce umožní turistům plně využít potenciálu turistického regionu.

Foto: Martin Němec

O víkendu 6.-7. prosince už se na Klínovci lyžovalo.

Článek

Nejvyšší vrchol Krušných hor Klínovec tak dostal přímé spojení s lázeňským městem. „Jáchymov přes den nenabízí mnoho turistických příležitostí, ale ty naopak poskytuje Klínovec. Dochází tedy k logickému napojení lyžařské sezóny na Jáchymov. Proto už mnoho let investujeme do rozšíření lázní o apartmánové domy, studia, kuchyňky, lyžárny i wellness,“ říká generální ředitel Léčebných lázní Jáchymov Eduard Bláha.

Sedm let staré bazénové centrum Agricola tak letos poprvé dostane nové návštěvníky přímo ze sjezdovek, tak jak je tomu zvykem v moderních alpských střediscích.

Za investicí do moderních lanovek a zázemí stojí Skiareál Klínovec, který s pomocí dotace z Regionálního operačního programu Severozápad postavil novou lanovku. Lyžaři tak budou moci využít sjezdovku o délce 3 km a převýšení 500 metrů. Díky spojení do InterSkiregionu Fichtelberg – Klínovec nabízí oblast celkem 33 km sjezdovek, 7 lanovek a 9 vleků. Investice na jižní straně areálů vyšla na necelých 300 miliónů korun.

„Protažení lázeňské sezóny respektive její rozdělní na letní a zimní část je chytrým krokem. Zimní sezóna v lázních zpravidla nebývá bohatá na hosty. Proto i sama čistě lázeňská zařízení přicházejí s wellness programy a snaží se přilákat každého hosta. Pokud se tak jako v Jáchymově nenásilně spojí lyžování s možnostmi lázní, naplní se do puntíku správný význam slova wellness. Proto očekáváme zvýšení zájmu o pobyty jak ze strany tuzemských, tak i německých hostů, kteří si do lázní po lyžování večer přijdou odpočinout,“ dodává Petra Marková z obchodního oddělení tuzemského rezervačního portálu Hotely.cz. 

Jáchymovské lázně za sebou mají více než stoletou tradici. Jde o první radonové lázně na světě. Léčebné lázně Jáchymov jsou dceřinou společností Lázní Luhačovice a dohromady tvoří největší lázeňské uskupení v ČR s více než 2500 lůžky.

Reklama

Výběr článků

Načítám