Hlavní obsah

První ples pro gaye a lesby v Praze bude moderovat Lukáš Hejlík

Novinky, Marek Christ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 17. března se v Praze uskuteční historicky první ples určený nejen LGBT+ lidem. Spolek STUD oživuje pražskou společenskou a kulturní queer scénu akcí, která umožňuje všem návštěvníkům užít si plesový večer se svým partnerem či partnerkou bez ostychu a předsudků.

Foto: Ľuboš Šanoba

Dva muži si na obyčejném plese spolu zatančit nemohou, na Queer Ballu jim nikdo bránit nemůže.

Článek

Queer Ball – první ples v Praze pro všechny, kdo jsou queer, se uskuteční v pátek 17. března od 19:00 v Národním domě na Vinohradech, náměstí Míru 9.

„V Praze se doposud žádný ples určený speciálně pro lesby, gaye, bisexuály, transsexuály a jejich přátele neuskutečnil, proto jsme se rozhodli, že nabídneme lidem z Prahy a v podstatě celých Čech možnost si takový ples užít.“ uvedl Jiří Sedmík z organizačního týmu.

Organizátoři se rozhodli, že Queer Ball bude nést podtitul On the Silver Screen. Znamená to, že návštěvníci budou moci zapojit svou fantazii a inspirovat se při výběru vhodného plesového oděvu hvězdami stříbrného plátna.

„Rádi bychom v Praze založili tradici queer plesů po vzoru vídeňských a nyní již i brněnských plesů a oživili komunitní život v naší metropoli,” dodal Oldřich Kundera, člen organizačního týmu.

Návštěvníkům bude k dispozici velký taneční parket v historické budově, což umožní všem užít si večer, ať už se rozhodnou celý ho protancovat nebo jej strávit ve společnosti přátel u stolu.

„Každý náš ples má své téma, pokračujeme v tradičním pojetí Queer Ballu, které se osvědčilo v minulých letech v Brně. Věříme, že návštěvníci budou opět šikovní a kreativní a dokážou svůj outfit dokonale připravit,“ doplnila Anna Pivodová, členka organizačního týmu.

Hosty budou po celý večer provázet hudebníci kapely Kolorez a moderátor Lukáš Hejlík, kterého lidé znají například ze seriálu Ordinace v růžové zahradě nebo z projektu Listování.

Záštitu nad plesem převzala primátorka hlavního města Adriana Krnáčová, která by dle přání organizátorů měla ples slavnostně zahájit.

Pro návštěvníky bude také připraven pestrý doprovodný program, jehož součástí bude tombola nebo taneční a umělecké vystoupení.

„Už teď se těšíme na všechny návštěvníky prvního pražského Queer Ballu a doufáme, že ples bude stejně úspěšný jako ten v Brně,“ dodal Michal Tuma z organizačního týmu.

Reklama

Výběr článků

Načítám