Hlavní obsah

První lize volejbalistek kralovalo družstvo Tatranu Střešovice

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina volejbalových soutěží v Česku již má všechny zápasy za sebou. Podobně je na tom i první liga žen. Ta byla letos velmi zajímavá.

Článek

Vyhrálo jí družstvo TJ Tatran Střešovice. Tento tým sestoupil v roce 2012 do 1. ligy z extraligové soutěže. Ve skupině o 1. - 6. místo prohrál pouze 4 zápasy. A to s týmy Sokola Nusle a Moravské Slávie Brno. Tatran se o extraligu utká s týmem SG Brno.

Druhý byl tým VK Madeta České Budějovice. Ten se snaží již po dlouho dobu postoupit do extraligy. Tento tým je velmi mladý, šanci trenéři dávají také juniorkám a kadetkám. Třetí byl tým VK Moravská Slávia Brno. Pochlubit se může několika hráčkami, které hrály ještě nedávno extraligu žen za tým VK KP Brno.

Další umístění:

4. VK Rokycany

5. TJ Lokomotiva Břeclav

6. TJ Sokol Nusle

Zajímavá byla také skupina o 7. -12. místo. V ní se rozhodovalo o tom, které týmy sestoupí a které půjdou do kvalifikace. Sedmé místo v soutěži patří TJ Sokolu Dubřichovice. TJ Sokol Žižkov I je na místě 8. Devátým týmem byl jihočeský klub VŠSK Slavia PF České Budějovice a desátým SK p.e.m.a. Opava. Tým TJ Nový Jičín, který se umístil na předposledním místě, sestupuje do kvalifikace o 1. ligu. Družstvo TJ Slovácká Slavia Uherské Hradiště sestupuje do druhé ligy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám