Hlavní obsah

První korfbalová liga má očekávané finalisty. Bronz v posledním duelu vydřel Prostějov

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zázrak nepřišel. Náchod v posledním kole druhé nejvyšší korfbalové soutěže nepřipustil žádné překvapení a s přehledem si hned v prvním utkání zajistil účast ve finále, ve kterém změří síly s obhájcem prvoligového titulu z Kolína.

Foto: Jan Pařík

Kolín (na snímku) obhajuje titul.

Článek

Náchod navíc na poslední chvíli získal i triumf po základní části. Velký boj se rozhořel o bronz. Rozhodovalo se o něm v přímém souboji mezi rezervami Brna a Prostějova a líp z bitvy vyšli Hanáci, kteří tak v aktuální sezoně pro svůj klub vybojovali další třetí místo.

MINITURNAJ V KUŘIMI (pořadatel Brno B)

Před miniturnajem v Kuřimi existovala už jen velmi teoretická možnost, že Náchod o finále přijde, ten však hrozbu rezolutně odmítl hned v prvním klání dne. Náchodští korfbalisté porazili s přehledem Brno B a už se mohli těšit na souboj o titul.

Jelikož s Náchodem následně těsně prohrálo i béčko Prostějova, bylo jasné, že o bronz si to rozdají přímí konkurenti v podobě rezervních celků Prostějova a Brna. Druhý jmenovaný tým však na domácí palubovce v Kuřimi neměl svůj den a Brňané drželi se soupeřem krok jen na začátku utkání.

Kateřina Lorencová (hráčka, Prostějov B): „V otázce postupu do finále bylo moc velké kdyby, takže jsme se soustředili hlavně na zisk bronzu. Samozřejmě jsme si také v posledním kole chtěli dobře zahrát. Rozhodující zápas jsme měli ve svých rukou. Po vyrovnaném začátku jsme dali pět košů po sobě a bylo hotovo.“

Brno KK "B" - SK Plhov Náchod 8:19

Prostějov SK RG "B" - SK Plhov Náchod 19:21

Brno KK "B" - Prostějov SK RG "B" 16:21

MINITURNAJ V HAVÍŘOVĚ (pořadatel Šenov)

V Havířově byl jasný král, další dva týmy se rozešly smírně. Rezerva Znojma si v posledním kole otevřela střelnici a Nový Lískovec i Šenov z palubovky doslova smetla, když brněnský tým deklasovala 30:6 a domácí celek 38:12.

Znojmo tak potvrdilo postavení v tabulce, celkově skončilo páté a na třetí pozici v našlapaném pořadí ztratilo jen tři body.

Lenka Toufarová (hráčka, Znojmo B): „V našem věku jsme s výsledkem sezony spokojení, založení béčka splnilo svůj účel. I nám občas pomáhali hráči z extraligy, protože my starší už bychom osmdesát minut za den nevydrželi.“

Šenov KC-ZŠ - Brno KK Nový Lískovec 11:11

Modří Sloni YMCA Znojmo "B" - Brno KK Nový Lískovec 30:6

Šenov KC-ZŠ - Modří Sloni YMCA Znojmo "B" 12:38

MINITURNAJ V CHLUMCI NAD CIDLINOU (pořadatel Kolín)

Triumf v základní části ztratili v posledním zápase, moc je to však nemusí mrzet. Kolínští korfbalisté sice v závěrečném klání základní části padli s Táborem, ale moc vrásek jim to nepřidělalo. Finále už měli předem jasné a nejdůležitější duel sezony přijde v sobotu 23. března, kdy v prvoligovém finále Kolín vyzve Náchod.

David Šteger (hráč, Tábor): „Loni třetí, letos šestí. Z tohoto pohledu se nám sezona příliš nepovedla. První šestice týmů byla hodně vyrovnaná, vždyť na bronz nám scházely jen čtyři body.“

Kolín VKC - Sport Club Defenders Korfball Wrocław 22:12

Sport Club Defenders Korfball Wrocław - Tábor KC SPŠS 11:31

Kolín VKC - Tábor KC SPŠS 13:19

Reklama

Výběr článků

Načítám