Hlavní obsah

První jazzový festival na Karlštejně odstartuje Štěpán Markovič

Novinky, Vladimír Lachout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jazzový guru Štěpán Markovič odstartuje první festival jazzové hudby na nejznámějším českém hradě. Červencový měsíc mohou návštěvníci zahájit neobvyklým jazzovým večírkem v režii českého saxofonisty, který hrál s Ray Charlesem i Billem Clintonem.

Foto: Vladimír Lachout

Jazz na Karlštejně 2011 bude zahájen koncertem Štěpána Markoviče

Článek

Štěpán Markovič patří mezi nejuznávanější jazzové hráče. Jako saxofonista má za sebou neuvěřitelně rozsáhlou studiovou tvorbu. Během své hudební kariéry doprovázel při koncertech i takové hvězdy jako Ray Charlese či Lizu Minnelli; natočil desku s prezidentem Billem Clintonem.  

Projekt Jazz na Karlštejně představuje komorní koncertní vystoupení v letních měsících v kouzelné atmosféře těsné blízkosti středověkého hradu Karla IV. Vystoupení Štěpána Markoviče a jeho hostů je naplánováno na 1. července. Celá akce se odehraje v areálu restaurace U Karla IV. Od 19.00 hodin se na Karlštejně začne hrát jazz.

V první části vystoupí nadějní studenti Konzervatoře Jaroslava Ježka, druhá polovina koncertu bude patřit jazzmanu Markovičovi. Hrát se ale nepřestane ani poté: akce přejde v jam session, který je u posluchačů jazzu velmi oblíben a představuje hudební exhibice umělců.

Vstupenky na celý večer za 150 Kč budou k dostání pouze na místě. Pořadatel o. s. Jazz Allpartheid a Jazz Agency podobné projekty připravuje pro letošní rok i v Týně nad Vltavou nebo  u zámku Hluboká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám