Hlavní obsah

Průzkumníci otevřeli dveře

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den otevřených dveří uspořádal v úterý 28. června 102. průzkumný prapor generála Karla Palečka. Na tradiční akci vojáci spolu s dalšími ozbrojenými složkami nechali veřejnost nahlédnout do své práce.

Foto: Leona Roháčková

Průzkumníci ze 102.praporu generála Palečka patří k mistrům bojových umění

Článek

Ukázky bojových umění, slanění z vrtulníku, přepadení objektu či seskok výsadkového průzkumného týmu nadchly malé i velké diváky. Právě děti využily možnosti prohlédnout si zblízka vojenskou techniku a výstroj a naživo si osahat vojenské specialisty.

"Je to paráda, hlavně ty bitky. Jednou budu taky voják, ale budu se bít doopravdy, nejen na oko," nechal se slyšet sedmiletý Marek při ukázce bojových umění.

Spokojen byl i velitel útvaru René Sabela. "Dny otevřených dveří nám pomáhají při prezentaci naší práce. Chceme i tímto způsobem získat důvěru občanů a prohlubovat pozitivní vztah veřejnosti k armádě," uvedl.

102. průzkumný prapor je určen k vedení bojového průzkumu, optoelektronického vzdušného průzkumu a hloubkového průzkumu, včetně provádění úderných akcí. Jeho příslušníci působí jejiž několik let na misích KFOR a ISAF v Kosovu a Afghánistanu. Své jméno nese po generálu Karlu Palečkovi, který je považován za zakladatele výsadkového vojska. 

Související témata:

Výběr článků

Načítám