Hlavní obsah

Protivín postavil dětská hřiště v Myšenci a Krči

Novinky, Lenka Pokorná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba 850 tisíc korun investovala v letošním roce do modernizace dětských hřišť a sportovišť ve svých spádových obcích radnice v Protivíně na Písecku.

Foto: Foto Městský úřad Protivín

Starosta Protivína Jaromír Hlaváč (vpravo) přebírá od zástupce ředitele elektrárny Temelín Antonína Ješátka symbolický šek na 350 tisíc korun.

Článek

Na rekonstrukci bezpečného hřiště pro nejmenší v Krči a výstavbu nového hřiště a sportoviště pro děti i dospělé v Myšenci přispěla 350 tisíci korunami Nadace ČEZ.

„Tyto dvě obce jsou největšími místními částmi patřícími k Protivínu. V každé z nich žije přibližně 250 obyvatel. Tedy celkem asi 500 lidí,“ uvedl starosta Protivína Jaromír Hlaváč (ODS).

Právě Krč a Myšenec byly obcemi, kterým zmodernizovaná dětská hřiště chyběla. „V současné době máme i díky podpoře ČEZ celkem deset bezpečných hřišť. Ve Chvaleticích, Zaboří, Těšínově, Milenovicích, čtyři přímo v Protivíně, nyní i v Krči a Myšenci,“ poznamenal starosta.

Myšenec získá navíc i malý sportovní areál. Součástí projektu je totiž také multifunkční hřiště s umělou trávou. Myšenecký minisportovní komplex bude sloužit všem věkovým skupinám. V jeho horní části bude možné hrát malý fotbal, volejbal a nohejbal. „Všech deset dětských hřišť na našem území nyní splňuje v plném rozsahu všechny parametry bezpečnosti a to i díky podpoře společnosti ČEZ. V Myšenci si své sportoviště užijí děti i dospělí hned vedle sebe,“ doplnil starosta Jaromír Hlaváč.

Letos na rozvoj infrastruktury a vybavenosti měst a obcí v okolí elektrárny Temelín vyčlenila Nadace ČEZ bezmála 4,4 miliónu korun. „Nadace ČEZ trvale podporuje akce, které zvýší bezpečnost, zlepší životní prostředí, pomohou dětem nebo třeba pozvednou vzhled obce. Právě důraz na bezpečnost spojuje tento protivínský projekt a základní filozofii provozu naší elektrárny. To je trend, v němž chceme dál pokračovat,“ zdůraznil zástupce ředitele elektrárny Temelín a člen dozorčí rady Nadace ČEZ Antonín Ješátko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám