Hlavní obsah

Protidrogová brigáda zadržela distributora pervitinu

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělničtí kriminalisté zadrželi v úterý 14. února dalšího distributora pervitinu. Jedná se o drogového dealera ve věku sedmačtyřiceti let, který prodával amfetamin od poloviny minulého roku až do okamžiku, kdy byl zatčen policejními detektivy krátce po prodeji posledních dvou dávek.

Foto: OŘ PČR Mělník

Corpus delicti: 23 sáčků s drogou, které měl delaer u sebe v okamžiku zatčení.

Článek

Policejní specialisté již dokázali ztotožnit šestici dealerových „klientů“, na odhalení dalších „zákazníků“ pilného distributora se pracuje. Zatčený dealer prý pervitin sám nevyráběl, nýbrž jej údajně jen potají nakupoval jak v Praze, tak různě po středních Čechách. Místem prodeje však byly zejména Neratovice.

„V případě odhaleného distributora rozhodně nešlo o náhodný obchod, v okamžiku realizace měl u sebe 23 sáčků s bílou krystalickou látkou. Orientační test na místě ihned potvrdil, že se jedná skutečně o metamfetamin, čili pervitin. Zadrženou ilegální drogu pochopitelně čeká důkladná odborná expertíza v kriminalistickém ústavu. Další dva sáčky s ilegální drogou zadrželi kriminalisté u "klienta" na odchodu po právě proběhnuvším nákupu," informoval tiskový mluvčí okresního ředitelství PČR v Mělníku Václav Tichý.

Zadržený dealer putoval do policejní cely. Vyšetřovatel vzápětí zahájil jeho trestní stíhání pro trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami, za který lze uložit trest odnětí svobody až na dobu pěti let.

Ve středu 15. února byl obviněný na základě rozhodnutí mělnického okresního soudu eskortován do vazební věznice.

Reklama

Výběr článků

Načítám