Hlavní obsah

Prostor před šumperským nádražím se dočká nového kabátu

Novinky, Kamil Navrátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 22. srpna bude v Šumperku zahájena rekonstrukce prostoru přednádraží. Projekt naváže na již započatou revitalizaci ulice 17. listopadu, jejíž II. etapa bude zahájena v pondělí 8. srpna. Pro automobilovou dopravu se ulice 17. listopadu uzavře do konce letošního roku od ulice Jeremenkovy až po Jesenickou.

Foto: Kamil Navrátil
Článek

Práce v prostoru přednádraží začnou v pondělí 22. srpna a potrvají až do konce roku 2012. Do konce letošního roku bude prostor před nádražím uzavřen pro parkování, taxislužbu a autobusy. Autobusové zastávky MHD budou po dobu rekonstrukce přesunuty na autobusové nádraží. Provoz na Jesenické ulici nebude stavební činností nijak omezen.

V létě 2012 bude po rekonstrukci plynovodu, vodovodu a kanalizačních šachet v prostoru od autobusového nádraží až po budovu MěÚ Šumperk proveden nový chodník. Nového povrchu se ve stejném úseku dočká i komunikace v Jesenické ulici.

„Díky rozdělení celé plochy před nádražní budovou zpevněnou plochou pro pěší, dojde ke zvýšení bezpečnosti pěších mezi přechodem pro chodce přes ulici Jesenickou a výpravní budovou ČD,“ řekla koordinátorka projektu Emilie Lovichová.

Rekonstrukce se dočká veřejné osvětlení, autobusové zastávky budou nově osazeny přístřešky pro cestující. Obnovy a doplnění se dočká mobiliář, prostor bude vybaven lavičkami, odpadkovými koši a stojany na kola. „Novým výrazným prvkem bude oživení celého prostoru zelení,“ doplnila informace Lovichová.

Celkem je navrženo 53 parkovacích stání, z toho 4 stání pro osoby se sníženou schopnosti pohybu a 4 stání pro taxislužbu. Předpokládaný náklad stavby činí zhruba 11 miliónů Kč. Vítěznou nabídku na rekonstrukci podala firma Chládek a Tintěra, Pardubice a. s. Náklady na rekonstrukci pokryje z osmdesáti procent uznatelných nákladů dotace z Regionálního operačního programu Střední Morava.

Reklama

Výběr článků

Načítám