Hlavní obsah

Propojení ostravských ulic Pavlovovy a Plzeňské pokračuje výstavbou podchodu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Propojení ulic Pavlovovy a Plzeňské v obvodu Ostrava-Jih bylo zahájeno loni v srpnu. Stavba pokračuje v současné době budováním podchodu pro pěší a cyklostezku pod Plzeňskou ulicí. Od 3. března dochází k dopravnímu omezení v tomto úseku sjezdem do jednoho pruhu.

Foto: Josef Zajíc

Stavba propojení ulic Pavlovova a Plzeňská. Sjezd a nájezd na Plzeňskou ulici. Stav 9.3.2014

Článek

Realizace projektu silničního propojení ulice Pavlovovy s ulicí Plzeňskou přinese díky průjezdnosti a zlepšení dostupnosti nyní slepé Pavlovovy ulice zklidnění dopravy na ulicích Výškovické a Čujkovové v Ostravě-Zábřehu.

V současné době (stav k 9. 3.) se buduje mimoúrovňové řešení podchodem pro chodce a cyklostezku. Bude také zajištěn bezbariérový přístup k tramvajovým zastávkám Most Mládeže. Součásti projektu je vybudování cyklostezky, která propojí ulice Rodinnou a kpt. Vajdy.

K únoru 2014 byly celkové náklady, včetně přípravy u propojení ulic Pavlovova a Plzeňská 30,5 miliónů Kč - celková výše dotace je 85 procent. U cyklostezky jsou celkové náklady včetně přípravy k únoru 2014 3,4 miliónu korun.

Investorem stavby je město Ostrava. Staví Alpine Bau CZ.s.r.o. Stavba má být dokončena do prosince 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám