Hlavní obsah

Propojení ostravských ulic Pavlovovy a Plzeňské bylo dokončeno

Novinky, Josef Zajíc

Výstavba propojení ulic Pavlovovy a Plzeňské v městském obvodu Ostrava-Jih, jedna z nevýznamnějších dopravních staveb realizována v posledních letech na území města Ostravy, je hotová. V pátek 30. ledna odpoledne byl zahájen provoz. Pro veřejnost a cestující tramvají byl zpřístupněn podchod a také cyklostezka.

Foto: Josef Zajíc

Propojení ulic Pavlovovy a Plzeňské v Ostravě. Stav 2.2.2015 Cyklostezka a cesta pro pěší ze zastávky tramvaje č. 15( Most Mládeže)

Článek

Stavba Propojení ulic Pavlovova a Plzeňská, cyklostezka Pavlovova - Plzeňská byla zahájena 1. září 2013. V prosinci 2014 byly dokončeny a předány veškeré stavební objekty, které podléhají vydání kolaudačního souhlasu nebo zavedení zkušebního provozu.

„Ulice Pavlovovou a Plzeňskou jsme propojili pro tramvajovou, silniční i cyklistickou dopravu, abychom zlepšili dopravní dostupnost na území nejlidnatějšího ostravského obvodu Ostrava-Jih a zklidnili dopravu na ulici Výškovická a Čujkovova. Nechali jsme vybudovat mimoúrovňový podchod pro chodce a bezbariérový přístup k tramvajovým zastávkám Most Mládeže v obou směrech. Cyklostezka potom spojuje ulici Rodinnou a Kpt. Vajdy," konstatoval Tomáš Macura, primátor města Ostravy.

Na ulici Pavlovové byla vybudována nová tramvajová zastávka Kpt. Vajdy pro linky č.6, 11 a 15. Podchod pod Plzeňskou ulicí budou moci využívat cestující na tramvajové zastávce Most Mládeže, kde jezdí tramvaje č. 12, 17 a 18 s návazností na tramvaj č. 15.

Nová část cyklostezky, která naváže na cyklostezky v Bělském lese a podchodem propojí ulici Rodinnou a dále vede k železničnímu nádraží Ostrava-Vítkovice, má délku 840 metrů. Vybudována byla za 9 104 471 korun.

Zhotovitel díla: ALPINE Bau CZ a.s. Investor: Statutární město Ostrava. Poskytovatel dotace: ROP Moravskoslezsko. Dotace ve výši 85 procent způsobilých výdajů na realizaci Propojení ulic Pavlova - Plzeňská. Celkové náklady 105 848 255 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám