Hlavní obsah

Program Plzeňské podnikatelské vouchery podpoří spolupráci podniků a univerzit

Novinky, Tereza Halgašová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Plzeň vyhlásilo 1. března program Plzeňské podnikatelské vouchery na podporu spolupráce podniků a univerzit v Plzeňském kraji. Zprostředkujícím subjektem pro program je BIC Plzeň - Podnikatelské a inovační centrum, které přijímá žádosti o dotace a poskytuje informace k účasti v programu.

Foto: Tereza Halgašová
Článek

Město Plzeň alokovalo na program celkové prostředky ve výši 2 000 000 Kč.

Program je stimulem pro firmy k uskutečnění kontaktu s univerzitou jako poskytovatelem znalostí a k zahájení či rozšíření vzájemné spolupráce. Díky ní mohou firmy využít kapacit, kterými samy nedisponují, k zahájení nebo zintenzívnění svých inovačních aktivit a ke zvýšení svého inovačního potenciálu. Firmy a univerzity si při účasti v programu ověří schopnost vzájemně spolupracovat a vytvoří si základy pro dlouhodobou spolupráci.

Podnikatelské subjekty z Plzeňského kraje mohou účastí v programu získat dotaci na nákup služeb založených na znalostech, a to od Západočeské univerzity v Plzni nebo Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni.

Cílem programu Plzeňské podnikatelské vouchery je posílit inovační aktivity firem a přispět tak  ke zvýšení jejich konkurenceschopnosti. Firmy mohou získat dotaci ve výši až 75 procent ceny služeb univerzity, maximálně však 150 000 Kč (malé a střední podniky - dotace 75 procent, velké podniky - dotace 40 procent). 

Příjem žádostí firem o dotaci probíhá od 1. 3. do 26. 4. 2013.

Služby univerzity, na které lze získat dotaci, mohou zahrnovat například měření, diagnostiku, testování, zkoušky či výpočty prováděné v souvislosti s projektem vývoje nebo zavádění nového produktu do výroby. Může se jednat také o návrh aplikace nových materiálů, metod, technologických postupů nebo softwaru pro nové produkty či procesy, ale i o návrh designu nových výrobků a o další podobné služby spojené s inovačními aktivitami.

Zprostředkujícím subjektem pro program Plzeňské podnikatelské vouchery je BIC Plzeň - Podnikatelské a inovační centrum, které přijímá žádosti o dotace a poskytuje informace k účasti v programu.

Více informací a dokumenty a formuláře ke stažení jsou k dispozici na www.bic.cz/vouchery.

Reklama

Výběr článků

Načítám