Hlavní obsah

Prodlužte si víkend na Klínovci

Novinky, Kateřina Horová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete si prodloužit víkend, a nevíte kam vyrazit? Zkuste lyžařské středisko Klínovec - a pokud máte děti soutěživého typu, mohou se již 29. ledna zúčastnit obřího slalomu, který startuje sérii závodů KidsCup Klínovec 2011.

Foto: Kateřina Horová

Klínovec

Článek

Jestliže si nemůžete v práci vzít volno na celý týden, proč si alespoň neprodloužit víkend, a nevyrazit na pár dní do krásného lyžařského střediska na Klínovci, ze kterého je krásný výhled do Německa?

Ve čtvrtek vyrazíte a do dvou hodin jste na místě. Ubytovat se můžete v luxusním hotelem Nástup, přímo pod sjezdovkou, ze kterého uděláte pár kroků a můžete vyrazit sedačkovou lanovkou například na Dámskou, Pařezovku nebo další upravené sjezdovky.

Na Klínovci si můžete užít na 10,1 km lyžařských tratí, nebo 35 km tratí běžeckých. A pokud máte doma nelyžaře, je právě ten pravý čas, aby se lyžovat naučil. Výběr máte ze dvou lyžařských škol, které se v areálu nacházejí.

Vleky a lanovky jsou k dispozici každý den od 9.00 do 16.00 hodin. Jestliže vám celodenní lyžování nestačilo, můžete pokračovat na večerním lyžováním, které je od 16.00 do 21.00 hodin (jen na některých sjezdovkách).

A pokud by jste dostali chuť na něco dobrého, a svačinu zapomněli v pokoji, u nástupu na sedačkovou lanovku u hotelu Nástup si můžete zajít koupit hranolky, horkou čokoládu, čaj nebo něco jiného. Stánek se nachází i u výstupu u rozhledny na vrcholu Klínovce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám