Hlavní obsah

Pro ostravské Centrum individuálních sportů byl letošní rok úspěšný

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Centrum individuálních sportů - CISO bylo založeno 12. dubna 2005. Činnost zahájilo 1. září téhož roku. V současné době sdružuje 85 reprezentantů z 24 olympijských individuálních sportů. Těmto sportovcům se věnuje 52 trenérů.

Foto: Zroj CISO

Ostrava 10.12.2018 Slavnostní vyhodnocení a setkání sportovců CISO. Multifunkční aula GONG 2018

Článek

Centrum individuálních sportů sdružuje sporty: alpské lyžování, atletika, badminton, box, cyklistika, golf, jachting, judo, lukostřelba, moderní pětiboj, plavání, skoky na lyžích, snowboarding, sportovní gymnastika, stolní tenis, sportovní lezení, střelba, šerm, tenis, triatlon, vzpírání, zápas, moderní gymnastika. 

„Rok 2018 byl pro CISO velmi úspěšný a medailový. Atletka Barbora Malíková vyhrála světovou olympiádu mládeže v Buenos Aires, stala se juniorskou mistryní Evropy v běhu na 400 metrů a vybojovala také stříbro ve štafetě na 4 x 400 metrů,” informovala Taťána Netoličková, ředitelka CISO.

„Mezi nejúspěšnější sport patřilo zejména vzpírání, kdy náš juniorský reprezentant František Polák vyhrál zlatou medaili a dvě stříbrné medaile na ME do 17 let, na YOG 2018 v Buenos Aires (světová olympiáda mládeže) vybojoval bronzovou medaili se třemi rekordy ve dvojboji. Vendula Šafratová pak obsadila na ME 2. místo do 15 let. Další zlatou medaili vybojoval moderní pětibojař Marek Grycz na MSJ ve dvoučlenné štafetě. V boxu pak Daniel Mikušťák vyhrál bronz na MEJ a stolní tenisté Adam Štalzer a Šimon Bělík taktéž vybojovali každý bronzovou medaili na ME kadetů 2018. Střelec Matěj Rampula získal na MSJ 2018 bronzovou medaili,” shrnula největší úspěchy Taťána Netoličková.

„CISO se jako každoročně snažilo i letos o udržení dosavadního standardu sportovní přípravy, sociálního zabezpečení a vytvoření finančních předpokladů pro zařazení dalších talentů z města Ostravy a Moravskoslezského kraje splňujících kriteria pro zařazení do CISO, kterými je být v reprezentačním týmu daného sportu a účast na světových a evropských soutěžích věkové kategorie sportovce,” dodala Taťána Netoličková.   

Další informace: www.ciso.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám