Hlavní obsah

Pro mladé posluchače ve Skutči zahraje pardubická filharmonie

Novinky, Matěj Zelinka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komorní filharmonie Pardubice i v této sezóně pokračuje v pořádání koncertů pro dětské posluchače, žáky základních a středních škol. Nejen v Pardubicích, ale v různých koutech kraje, kam část orchestru s pořady vyjíždí, je o ně značný zájem.

Foto: Matěj Zelinka

Tomáškova a Novákova hudební Skuteč

Článek

Po loňských ohlasech byly do programu festivalu Tomáškova a Novákova hudební Skuteč zařazeny opět dva koncerty. Byla jednou jedna pohádka je pořadem určeným dětem mateřských škol. Ve čtvrtek 9. dubna dopoledne si publikum těch nejmenších návštěvníků vyslechne pohádku, v níž slova nahradí tóny a melodie.

Žáky základních a studenty středních škol čeká o den později, tj. 10. dubna pořad nazvaný Hudba a film – seznamte se, prosím, v němž skupina filharmoniků zahraje nejslavnější filmové melodie a blíže představí slavné autory hudby stříbrného plátna.

V závislosti na zájem škol ze Skutče i ze širokého okolí pořadatelé plánují buď jeden, nebo dva koncerty v každém termínu. Pedagogové mohou kontaktovat odbor kultury a školství Městského úřadu Skuteč. 

I když vstupenky na tyto, jak se dříve říkalo výchovné koncerty, nejsou v předprodeji, může je navštívit i veřejnost. Lístky budou k dostání na pokladně Kulturního klubu Skuteč.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám