Hlavní obsah

Pro mě je důležité, s kým pracuji a jaká je při práci atmosféra, říká Lada Bělašková

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečku Ladu Bělaškovou můžeme v této sezóně vidět na scéně Národního divadla moravskoslezského hned v několika titulech. Vedle činoherních inscenací jako Pygmalion, Poprask na laguně, Ivanov, Donaha!, Moskva – Peťušky, Habaďůra nebo Sajns fikšn září i v muzikálu Divotvorný hrnec.

Foto: Robert Rohál

Mladá herečka Lada Bělašková v divadelní šatně.

Článek

Jak jste v ostravském angažmá dlouho a které postavy, jež jste dostala a hrála, jste měla a máte ráda?  

V angažmá jsem od roku 2004, pokud se nemýlím. A role? Pro mě je spíše důležité, s kým pracuji a jaká je při práci atmosféra. Je to hlavně o setkání… Výjimečný vztah mám k inscenacím režiséra Honzy Mikuláška, například zkoušení inscenace Hedy Gablerové byl pro mě krásný nezapomenutelný zážitek! Další srdcovou záležitostí byla Máša v Rackovi - krásné zkoušení s Lubomírem Vajdičkou, nebo role Marie v Konci Masopustu (režie Janusz Klimsza). A v současnosti určitě nemůžu nezmínit Lízu Doolitlovou v Pygmalionu – to je krásná barevná role! A je tu spousta dalších, třeba Anna Sára (Ivanov), Káča (Divotvorný Hrnec), Madam de Tourvel (Nebezpečné známosti), Sylvie (Sladký život), Lucy (Žebrácká opera), Alena (Šakalí léta). Rovněž Tančírna byla a je pro mě nezapomenutelným zážitkem…  

Co ještě všechno stíháte vedle divadla?  

Teď vedle divadla jsem si odskočila do televizního seriálu -  nová zkušenost, za kterou jsem moc ráda. Jinak se snažím neustále jazykově vzdělávat, s čím se pojí moje záliba v cestování. Pokud je možnost, vyrážím… Baví mě řídit auto, jako šofér jsem nedávno absolvovala cestu do Norska, ale také do Itálie, Francie. Prostě dobrodružství za volantem, to je moje. 

Kdo vám nejvíc fandí při premiéře?  

Pokud okolnosti tomu nezabrání, tak na premiérách nechybí moji rodiče a babička. Rodina mě vždy ve všem podporovala a fandila, za což jsem vděčná.

Ví se o vás, že také dobře zpíváte a tudíž jste vidět nejen v činohře...  

Děkuji za kompliment… Pravdou je, že zpívám moc ráda. A tak mám radost, že jsem dostala možnost hostovat v souboru opereta/muzikál, a to v Divotvorném hrnci. A co nevidět začnu zkoušet ve Fantomovi Londýna v režii úžasného Lumíra Olšovského.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám