Hlavní obsah

Příznivci DSSS pochodovali Rotavou

Novinky, Mikuláš Zoubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V příhraniční obci Rotava se v sobotu 29. října uskutečnila demonstrace Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS). Na akci přijely i autobusy z Německa.

Foto: Mikuláš Zoubek

Účastníci akce

Článek

V obci Rotava na Sokolovsku proběhla v sobotu odpoledne akce extremistické DSSS. Na akci přejelo i pár autobusů, na parkovišti byl jeden český a dva německé autobusy.

Průvod obcí začal ve 14.30 hodin a čítal 250 až 300 lidí. Demonstranti skandovali stále dokola jednoduchá hesla, jako například: Čechy Čechům, Nic než národ, Stop černému rasismu apod. Akci monitorovalo zhruba 150 až 200 policistů. Byli přítomni i členové antikonfliktního týmu. Kvůli německým účastníkům průvodu zde bylo i pár policistů z Německa.

Při pochodu přes centrum obce účastníci demonstrace míjeli skupinu asi 40 místních Romů a několika anarchistů. Romové měli plakáty jak například: Práci nedostanu, černou kůži mám..., 20 novodobých vražd Romů nestačí?, My dialog - vy násilí, apod. Policie zabránila jakémukoli kontaktu obou skupin.

Průvod asi za půl hodiny dorazil na blízké hřiště, kde začaly politické projevy. Hlavní proslov měl Tomáš Vandas. Ke konci jeho dlouhého projevu se někteří účastníci začali rozcházet. Akce skončila po 16. hodině.

Někteří místní obyvatelé, kteří akci přihlíželi a s nimiž autor těchto řádků hovořil, se ptali: "Prosím vás, řekněte mi - a k čemu je tahleta akce vlastně dobrá?" Na otázku ať si každý čtenář odpoví sám.

Reklama

Výběr článků

Načítám