Hlavní obsah

Přivítejte jaro poslechem ptačího zpěvu na tovačovských rybnících

Novinky, Jiří Šafránek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 27. dubna se v Tovačově mohou zájemci zúčastnit ornitologické exkurze pro veřejnost, která je součástí akce Vítání ptačího zpěvu. V České republice ji pořádá Česká společnost ornitologická ve spolupráci s dalšími organizacemi i jednotlivci a to již dvacátým rokem.

Foto: Jiří Šafránek

Vítání ptačího zpěvu je svátkem pozorovatelů a ochránců ptáků.

Článek

Sraz účastníků je u sádek Hradeckého rybníka v Tovačově v 7.45 hodin. První zastávkou bude návštěva sousedního Křenovského rybníka a dále bude pokračovat po hrázích Hradeckého rybníka. Později příchozí zájemci se mohou k exkurzi připojit na střední hrázi rybníka.

Podle Adolfa Goebela, vedoucího exkurze, bude zaměřena na poslech a poznávání ptáků podle zpěvu. Na hladině rybníka bude k vidění řada vodních ptáků – potápky roháčí, malé i černokrké, lysky černé, labutě velké, kachny divoké, poláci chocholačky i poláci velcí. Pravděpodobně také i husy velké a husice nilské.

V celé republice se uskuteční desítky akcí zaměřených na pozorování přilétajících ptáků. Na střední Moravě je pořádá Moravský ornitologický spolek – středomoravská pobočka ČSO.

Reklama

Výběr článků

Načítám