Hlavní obsah

Přípravy na World’s Ultimate Strongman Championship v Přerově vrcholí

Novinky, Romana Nitková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již jen čtyři dny zbývají organizátorům největšího mezinárodního závodu sezóny asociace Ultimate Strongman do soboty 18. srpna, kdy celá akce propukne pod širým nebem v parku Michalov v Přerově.

Foto: Aleks Mirič

World’s Ultimate Strongman Championship u105kg, 18.8.2018 Přerov

Článek

Organizační tým Českého strongmana a přerovského rodáka Jiřího Tkadlčíka, druhého nejsilnějšího muže planety v kategorii do 105 Kg odvedl za téměř půl roku příprav této náročné akce kus práce, a tak se Přerované i hosté mohou těšit na závod světového formátu, který je vyvrcholením letošní sezóny strongmanů váhové kategorie do 105 kg.

Disciplíny byly vybírány tak, aby prověřily tlakovou sílu, tahovou sílu, ale i například i atletičnost a  dynamiku. Třešničkou na dortu je deadlift, který bude hodnocen i samostatně jako Světový šampionát deadliftu U105kg, a kde se hned 3 borci - Luke Davies, Maris Rozentals a Jiří Tkadlčík pokusí oficiálně atakovat 400kg na mrtvý tah. Všichni tři momentálně patří mezi nejsilnější deadliftery střední váhy ve strongmanech.

Jiří Tkadlčík během své přípravy vsadil na osvědčený styl tréninku. „Už několik měsíců jedu opět dvoufázové tréninky, ráno lehčí, odpoledne těžký trénink, kdy si každý týden sahám na závodní váhy nebo váhy nad nimi, abych tělo dokonale připravil,“ sdělil a dodal: „Rád bych si sáhl v disciplíně deadlift na 400kg, aby byla tahle moje zvednutá váha potvrzená i závodně - před 3 rozhodčími.“ V tréninku je Jiří zatím na velmi dobré cestě, vcelku s přehledem po krušném tréninku a několika tazích zvedl 390kg. „Věřím tomu, že atmosféra závodu mi ale pomůže přidat na činku ještě dalších 10kg,“ říká rodák z Přerova.

Co příprava na takovýto velkolepý závod a domácí pohoda? I na to má Jirka jednoduchou odpověď: „Moje budoucí žena mě ve všech těch blbostech podporuje,“ směje se a dodává: „Navíc je to hlavní organizátorka akce a spolu s týmem tráví většinu času přípravami na závod, protože to nejsou jen ty naše výkony. Hostíme 12 národností, 16 borců, kterým zajišťujeme program na 3 dny, hotely, stravu, vše, co potřebují, a s tím je spojené tolik práce, že na domácí pohodu jsme museli oba na 4 měsíce zapomenout. Jsem ale rád, že se do toho opřeli a doufám, že bude v sobotu společně co slavit!“

Co čeká Tkadlčíka posledních 4 dny před závodem? „To nejtěžší. Momentálně se musím 5 dní udržet na uzdě, nechat tělu prostor pro dokonalou regeneraci a zahojení se, a v průběhu toho musím kontrolovat váhu a dostat se ze současných 110kg na 105kg, tedy vlézt se do kategorie. To by ale neměl být problém díky zkušenostem, které jsem už nasbíral. No a 18. jdeme na to!“ doplnil strongman.

Akce začíná v sobotu 18. srpna ve 14 hodin v parku Michalov v Přerově. V průběhu závodu se navíc diváci mohou těšit na oficiální překonání českého rekordu ve zdvihu obří jednoručky, který se pokusí zlomit open strongman Lukáš Patera z Liberce. To ale ze zajímavého programu není zdaleka vše. Na své si přijdou i chuťové buňky - závod bude totiž slavností, na které nebude chybět výběr vynikajících gulášů, pštrosí speciality, sladké palačinky či tradiční česká kuchyně doplněna o vynikající pivo Litovel. Pro děti pak bude připraven skákací hrad. Na své si přijdou velcí i malí diváci, je to tedy akce pro celou rodinu.

Další informace: 

Další informace:  https://www.facebook.com/events/181899362514367/

Další informace:  https://www.facebook.com/events/181899362514367/ www.jiritkadlcik.cz, info@jiritkadlcik.cz

Miricova.v@seznam.cz, +420 733 288 684

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám