Hlavní obsah

Přípravy na Mistrovství ČR v autostopu finišují. Závodníci balí k cestě na Gibraltar

Novinky, Pavel Zíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí startuje první ročník Mistrovství ČR v autostopu na trase Praha - Gibraltar - Praha. Dvanáct dvoučlenných posádek se utká na trase dlouhé 6000 km o titul Nejlepší český stopař roku 2014. Nepojede se jen na čas, ale o vítězi můžete rozhodnout i vy hlasováním.

Foto: Pavel Zíka

Při vstupu na Gibraltar se musí přejít dráha místního letiště

Článek

Po dvou předstartovních setkáních se potká 12 posádek potřetí na začátku plzeňské dálnice v pondělí v 9 hodin ráno. Pak se rozdělí, a když budou mít štěstí, tak se postupně budou potkávat při povinné 24hodinové přestávce na Gibraltaru.

Složení posádek je velmi pestré. Jsou to klasické páry studentů, bratr se sestrou, dvě kamarádky z reprezentace v softballu, táta s dcerou, strýc s neteří a v jedné posádce je i zástupce Slovenska.

Není to jen závod na čas, ale dvojice musí splnit několik úkolů jako např. vyfotit se před prvoligovým stadionem, vykoupat se v moři a zdolat nějaký kopec. Při cestě tam i cestě zpět musí udělat jednu minimálně 6 hodin dlouhou přestávku, aby nabrali síly.

Jak se to bude kontrolovat? Úplně jednoduše. Posádky totiž povezou sebou GPS lokátor, které zdarma zapůjčili z GPS dozoru, a tak budou celou dobu pod kontrolou a hlavně je budou moci sledovat jejich kamarádi a jiní příznivci. A ti jim taky budou posílat body do druhé části soutěže, kde půjde o sympatie.

Závodníci budou průběžně vkládat na stránky závodu www.jedu.cz/stop své zážitky a fotky a tím bojovat o přízeň a hlasy diváků. Po sečtení bodů za rychlost, bodů za hlasy a několika bodů od poroty budeme koncem června znát jména králů českého autostopu pro rok 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám