Hlavní obsah

Princezna Šípková Růženka a rytíř Jan provázejí pohádkovou výstavou na Chvalském zámku

Novinky, Alexandra Kohoutová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkend 12. a 13. října bude na Chvalském zámku v Praze-Horních Počernicích plný pohádek. V sobotu provází výstavou Devatero pohádek Karla Čapka krásná a veselá princezna Šípková Růženka, v neděli vezme prohlídky do rukou udatný rytíř Jan ze Chval. Děti si zasoutěží, pohrají si na výstavě a budou se výborně bavit.

Foto: Alexandra Kohoutová
Článek

V sobotu 12. října čeká návštěvníky Pohádková sobota na zámku se Šípkovou Růženkou. Po celý den od 10 do 17 hodin provází zámkem krásná, veselá a milá princezna v nádherných šatech, která dětem ukáže interaktivní výstavu a hernu Devatero pohádek Karla Čapka, výstavu o Slovinsku, celý zámek a zavede je i na tajemnou zámeckou půdu.

V sobotu navíc na nádvoří zámku probíhají Historické slavnosti s ukázkami historického šermu a stolování, které připravilo Společenství Molechet.

V neděli 13. října čeká kluky a větší děti Pohádková neděle na zámku s rytířem Janem ze Chval, která bude plná překvapení. Rytíř provede školení rekrutů na rytíře, zapůjčí meč a bude provázet výstavami Devatero pohádek Karla Čapka a Slovinsko.

Prohlídky s princeznou i rytířem trvají 40 minut, konají se v době od 10 do 17 hodin, začínají vždy v celou hodinu (poslední prohlídka v 16 hod.) a je lépe telefonicky rezervovat čas prohlídky na tel. 281 860 130.

Chvalský zámek najdete v Praze 9 - Horní Počernice, Na Chvalské tvrzi 857, tel. 281 860 130,

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám