Hlavní obsah

Primátor a senátorka popřáli řediteli frýdecko-místecké ADRY hodně štěstí v novém působišti

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký a senátorka Eva Richtrová poděkovali Michalu Čančíkovi, řediteli místního Dobrovolnického centra ADRA, za přínos jeho práce celému městu a popřáli mu hodně štěstí v jeho novém působišti.

Foto: Jana Matějíková

Poděkování M. Čančíkovi za přínos jeho práce městu (primátor M. Pobucký, senátorka E. Richtrová).

Článek

Od srpna bude Michal Čančík ředitelem humanitární organizace ADRA pro Českou republiku.

„Michal Čančík založil ve Frýdku-Místku první Dobrovolnické centrum ADRA v České republice. Díky němu se dobrovolnictví dostalo do povědomí našich obyvatel a rozšířilo se i za hranice našeho města a kraje. Postupně tato centra vznikla ve 27 městech. Ve Frýdku-Místku působí dobrovolníci v dětském domově, nemocnici, hospici, domově pro seniory, léčebně pro dlouhodobě nemocné i denním stacionáři pro osoby s mentálním postižením. Věnují část svého volného času a energie klientům těchto zařízení, aniž by za to čekali finanční odměnu, a to je činnost víc než záslužná,“ uvedla senátorka a bývalá primátorka města Eva Richtrová, která činnost frýdecko-místecké ADRY podporovala od samotného začátku.  

Primátor Michal Pobucký ocenil také další z projektů Michala Čančíka, a to sociální šatník, jehož prostřednictvím je poskytována materiální pomoc sociálně potřebným osobám, a charitativní obchod, v němž jsou za bezkonkurenční ceny prodávány věci z druhé ruky, výtěžek je následně použit na podporu dobrovolnických programů. Oba tyto projekty závisí na štědrosti občanů, kteří darují nepotřebné, ale zachovalé věci ve prospěch ostatních.  

„Nabídku na vedení humanitární organizaci ADRA jsem pečlivě zvažoval a nakonec ji přijal. Je to pro mě výzva. Ve Frýdku-Místku jsem působil deset let a nastal čas udělat krok dál. Po velmi dobrých zkušenostech spolupráce s místní samosprávou bych rád tuto zkušenost aplikoval v celostátním měřítku. Potenciál pro neziskový sektor vidím zejména v projektech sociální šatník a charitativní obchod, které bych chtěl rozšířit v rámci celé České republiky, přičemž hodlám požádat i velké společnosti o darování přebytků, které by nebyly zneužity a posloužily by dobré věci. Peníze z prodeje těchto věcí by byly opětovně použity na projekty neziskové organizace, mimo jiné i na podporu dobrovolnictví v České republice,“ uvedl dosavadní ředitel frýdecko-místecké ADRY Michal Čančík.

Novým ředitelem Dobrovolnického centra ADRA ve Frýdku-Místku bude od 1. srpna Stanislav Staněk, který je externím spolupracovníkem ADRY již několik let. Podle dosavadního ředitele má manažerské schopnosti a organizaci bude dobře reprezentovat.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám