Hlavní obsah

Příbramští studenti se podívali do starověkého Egypta

Novinky, Tomáš Bílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studenti Gymnázia pod Svatou Horou v Příbrami využili možnost navštívit starověký Egypt, a to díky výstavě Tutanchamon, která je jednou z nejnavštěvovanějších v České republice i po celém světě.

Foto: Klára Sedláčková

Studenti před výstavní halou

Článek

Studenti Gymnázia pod Svatou Horou se 19. září vydali společně se svými pedagožkami Klárou Sedláčkovou, Janou Silbernáglovou a lektorkou Barbarou Fisher na průzkum Tutanchamonovy hrobky do Prahy.

Ojedinělá výstava, kterou po celém světě viděly více než tři milióny lidí a v České republice se s návštěvností přesahující čtyři sta tisíc diváků stala jednou z nejúspěšnějších za posledních několik let, láká na "tisíc a jednu" repliku předmětů z Tutanchamonovy hrobky. Součástí výstavy je i model pohřební komory v měřítku 1:1 a návštěvníkovi se tak dostává stejného pohledu jako objeviteli Tutanchamonovy hrobky Howardu Carterovi 26. listopadu 1922.

Protože prostory pohřební komory jsou velmi stísněné, obsahuje výstava i část druhou, v které si je možno již na větším prostoru důkladně prohlédnout jednotlivé exponáty; např. šperky, kultovní předměty, amulety, truhly, křesla, zbraně, hudební nástroje a také sarkofágy Tutanchamonových potomků.

Výstavu, která byla díky své úspěšnosti prodloužena, je možné navštívit až do 13. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám