Hlavní obsah

Příbramské divadlo uvede Sen noci svatojánské

Novinky, Tomáš Vašíček

Příbramské divadlo A. Dvořáka uvede ve čtvrtek 25. února a v pátek 26. února první premiéru roku 2016. Dramaturgie divadla vybrala komedii anglického dramatika světového významu - Sen noci svatojánské od Williama Shakespeara.

Foto: Divadlo A. Dvořáka Příbram

Roli Heleny ztvárňuje Ivana Krmíčková.

Článek

Jedním z důvodů pro výběr této inscenace je i čtyřsté výročí od autorova úmrtí, které připadá na letošní duben. Režijně má představení na starost Jaromír Hruška, který, jak sám říká, má rád dobré divadlo.

„Divadlo dělím jen na dobré a špatné. A ani to není tak o tom, jestli se mi líbí nebo nelíbí. Důležité je, zda funguje tak, pro jaký účel bylo vytvořeno, a zda má v tomto ohledu co říci i dát. Osobně tíhnu ke kompozičnímu divadlu. K syntéze různých druhů umění uvnitř divadelní inscenace,” uvedl.

Hrát se bude podle nejnovějšího překladu profesora Martina Hilského a scénu vybavila Agnieszka Pátá-Oldak, která s příbramským divadlem spolupracuje často a její práce bývá vždy originální a přesná.

V hlavních rolích se představí Vladimír Senič (Theseus), Eliška Dohnalová (Hipolyta), Lukáš Typlt (Egeus), Monika Timková (Hermie), Ivana Krmíčková (Helena), Jiří Vojta (Lysandr), Filip Müller (Demetrius) či hostující Petra Bílková (Puk - Vtipálek Robin).

Reklama

Výběr článků

Načítám