Hlavní obsah

Příbramská zápasnice MMA Lucie Pudilová se představí ve Finsku

Novinky, Jitka Doubravová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Příbramská zápasnice MMA Lucie Pudilová míří za zápasem do finských Helsinek. V hlavním městě této severské země ji v sobotu 19. září čeká zápas s domácí Suvi Salmimiesovou a to v rámci prestižního galavečera CAGE 31, který pořádá CAGE MMA FINLAND.

Foto: Jitka Doubravová
Článek

Pro Pudilovou, která ve svém posledním zápase na konci března v rámci příbramského Back in The Fight porazila Julii Stoliarenkovou, jde o premiérový zápas na finské půdě. „Tento zápas je pro mě další velkou výzvou a motivací,” uvedla Pudilová, jenž se navíc úplně poprvé představí ve váhové kategorii do 56,7 kg.

Příprava ani dohodnutí tohoto zápasu však nebyla nejjednodušší. „Na tento zápas nám přišla nabídka, rozhodli jsme se ji přijmout, ale když jsme byli v plné přípravě, tak ze zápasu ze strany promotéra sešlo. Přípravu jsme přerušili, ale poté přišla nabídka znovu. I přes to, že už jsme byli časově na přípravu trochu omezeni, rozhodli jsme se znovu nabídkou přijmout a opět začali plnou přípravu,” vysvětlil nestandardní průběh trenér KBC Příbram Ladislav Erdélyi, který Lucii po celou její kariéru připravuje.

I přes to se Lucie Pudilová ve finském oktagonu představí a bude bojovat nejen za KBC Příbram, ale také za Českou republiku proti domácí již zmíněné Suvi Salmimiesové. „Nějaké informace jsme si s trenérem Ladislavem Erdélyim o soupeřce zjistili a tomu jsme uzpůsobili taktiku, více k ní však prozrazovat nebudu,” řekla Lucie Pudilová.

Ta odletěla do finských Helsinek se svým trenérem již ve čtvrtek, v pátek absolvovala tiskovou konferenci, oficiální vážení a samotný zápas ji čeká v dnes.

„V rámci časových možností jsme udělali, co jsme mohli. Nechtěli jsme zápas odmítnout, protože to není náš styl a navíc si této nabídky velmi vážíme," uzavřel Ladislav Erdélyi. 

Reklama

Výběr článků

Načítám