Hlavní obsah

Při víkendových prohlídkách zámku Mníšku potkáte princeznu Aničku nebo královnu Elsu

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu 22. a 23. července jsou na zámku v Mníšku pod Brdy připraveny speciální prohlídky s pohádkovým vyprávěním pro děti. Potkáte třeba princeznu Aničku nebo královnu Elsu z Ledového království.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Prohlídky zavedou návštěvníky v sobotu do ložnic posledních obyvatel zámku, speciálních obývacích koupelen a uvidí také dětský pokojík s hračkami malých aristokratů.

Kromě skutečných obyvatel sídlila na zámku také strašidýlka a duchové. Neděsili, ale zámeckým obyvatelům pomáhali. O nich bude Pohádková prohlídka o zámeckých strašidýlkách. Návštěvníci vyslechnou historky o bílé paní Unwertové, džinovi z láhve nebo malém bubákovi.

V neděli se děti s rodiči projdou velkými sály a slavnostními jídelnami. Tehdy dokonce při Pohádkovém dobrodružství s královnou Elsou potkají hosta z Ledového království. Elsa si přijela prohlédnout, jak vypadá léto, když nikde není žádný sníh a nemrzne.

V neděli odpoledne se bude konat také Pohádková prohlídka s princeznou Aničkou. Princezně a dětem se v každé místnosti schovala jedna pohádka.

Do tajemného Kouzelného sklepení mohou rodiny s dětmi zavítat i ve všední dny. Potkají pohádkového čerta, ježibabu, vodníka nebo krále a Elsa tam má dokonce tetu, Zimní vílu.

Reklama

Výběr článků

Načítám