Hlavní obsah

Při venčení psa upadala žena do diabetického komatu, strážníci ji zachránili

Novinky, Vratislav Konečný
Aktualizováno

V pátek večer vyjela do parku Mrázovka hlídka městské policie z Prahy 5. Podle sdělení oznamovatelky měla na zemi ležet opilá nebo zdrogovaná žena.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

"Strážníci v parku našli na zemi ležící asi třicetiletou ženu, nad níž stála oznamovatelka. Řekla jim,  že žena křičela na svého psa, který ji neposlouchal. Poté si lehla na chodník. Dotyčnou prý zná od vidění. Černý ovčák pobíhal kolem. Strážníci se ženu pokusili probudit, mluvili na ní, ta  na jejich podněty vůbec nereagovala.

Žena nevypadala, že je pod vlivem alkoholu ani jiné návykové látky, ale že má  zdravotní obtíže. Uvedli ji do stabilizované polohy a jeden ze strážníků okamžitě zavolal na tísňovou linku „155“. Podle pokynů operátorky pak poskytli ženě první pomoc a do příjezdu lékaře monitorovali její životní funkce. Několik minut potom, co bylo zahájeno ošetření lékařem, začala žena komunikovat. Následně požádala strážníky, aby jejího psa odvedli k mamince a informovali jí o jejím zdravotním stavu," sdělila mluvčí MPP Irena Seifertová. 

Ženu  převezli do jedné z pražských nemocnic. Lékař pak uvedl, že se jednalo o vážný diabetický záchvat a včasná pomoc ženě zachránila život.

Reklama

Výběr článků

Načítám