Hlavní obsah

Při Velké ceně Ostravy se divákům představí špičkoví plavci

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu a v neděli 26. a 27. dubna uspořádá Klub plaveckých sportů Ostrava spolu s Českým svazem plaveckých sportů a Magistrátem statutárního města Ostravy 21. ročník Velké ceny Ostravy 2014 v plavání.

Foto: Josef Zajíc

Velká cena Ostravy 2014 v plavání . 26.-27.dubna 2014

Článek

Velká cena Ostravy 2014 v plavání je již řadu let součástí seriálu Českého poháru (2. kolo) a je nominačním závodem pro ME v Berlíně, MEJ v Dordrechtu a pro 2. Světové olympijské hry mládeže v Nanjingu 2014. Závod je na seznamu nominačních závodů FINA, a proto pořadatelé očekávají start nejen českých reprezentantů, ale také špičkových závodníků ze zahraničních klubů a federací.

K 23. dubnu je přihlášeno 246 sportovců z 39 oddílů. Program je rozdělen do dvou dnů. V sobotu 26. dubna dopoledne od 9 hodin jsou rozplavby. Odpoledne od 15.30 začnou finálové plavby prvního dne.

V neděli 27. dubna od 9 hodin budou na programu opět rozplavby a odpoledne ve 14.30 začínají další finálové boje .

Na Velké ceně Ostravy 2014 v plavání, která se bude konat v krytém bazénu v Ostravě, Porubě v ulici Generála Sochora 1378 se dá očekávat účast nejlepších plavců, u kterých je předpoklad vytvoření špičkových výkonů či dokonce překonání rekordů VC Ostravy. Diváci se budou moci těšit na skvělé plavkyně a plavce z Evropy a také na české reprezentantky v čele se Simonou Baumrtovou (22), jejíž hlavní disciplínou jsou znakařské distance. Stala se Plavcem roku 2013.

Dále diváci uvidí mistryní Evropy v krátkém bazénu 2013 Petru Chocovou (26). Vyhrála 50 m prsa. V několika plaveckých disciplínách poplave i ostravská členka Klubu plaveckých sportů Barbora Závadová (21).

Trenéři Klubu plaveckých sportů Ostrava Mgr. Boris Neuvirt a šéftrenér Vítězslav Hartmann se pochlubili již třetím, po sobě jdoucím vítězstvím v soutěži družstev žen, které obhájily: Barbotra Závadová, Tereza Závadová, Petra Gebauerová, Simona Ježíšková, Marie Struhalová, Tereza Kanalošová, Michaela Petrová a Věra Kopřivová. Družstvo mužů obsadilo páté místo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám