Hlavní obsah

Při požáru bytového domu hasiči evakuovali dvě desítky nájemníků

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za 300 tisíc korun způsobil v pondělí 21. května okolo dvacáté hodiny požár podkrovního bytu ve čtyřpatrovém domě v Příční ulici v Luhačovicích na Zlínsku.

Foto: HZS

Požár byt značně poničil.

Článek

„Příčinou byla podle vyšetřovatele hasičů technická závada,” sdělila dnes mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Nikdo nebyl zraněn, i když podle původních informací měla být v bytě jeho majitelka. Hasiči ale při průzkumu našli pouze mrtvou kočku, žena přišla až v průběhu požáru a skončila v péči přivolaných záchranářů.

„Museli jsme však evakuovat dvě desítky nájemníků, kteří se mohli domů vrátit až po dvou hodinách,” informovala Lucie Javoříková.

Kvůli hustému dýmu v bytě i na chodbách domu hasiči v dýchacích přístrojích za pomoci vysokotlakého proudu požár lokalizovali. K odvětrání zasaženého bytu i chodeb domu pak využili přetlakovou ventilaci a objekt zkontrolovali termokamerou.

K likvidaci požáru přijeli profesionální hasiči z Luhačovic a Uherského Brodu, jimž asistovaly jednotky dobrovolných hasičů z Pozlovic, Luhačovic a Velkého Ořechova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám