Hlavní obsah

Při pátém Masopustním veselí v Orlickém Záhoří bylo opět veselo

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 1. března uspořádalo občanské sdružení Za horami Masopustní veselí v Orlickém Záhoří, obci na česko-polské hranici. Akce se konala již popáté a opět měla velký úspěch.

Foto: Orlické Záhoří (archiv)

Účastníci letošního Masopustní veselí v Orlickém Záhoří.

Článek

Průvod masek s koňským povozem procházel Orlickým Záhořím po domluvených zastaveních a místních chalupách od Kunštátu přes Jadrnou a zpět.

Masopustníci opět vyslyšeli výzvu pořadatelů a vzali s sebou do průvodu i něco na zub, nezapomněli ani "hudební doplňky" vydávající pořádný hluk. Zástupkyně něžného pohlaví přinesly stejně jako v předchozích letech staré šminky, jejichž barvám neunikli kolemjdoucí nebo ti, kteří průvodu jen přihlíželi.

Potom už následovalo tradiční masopustní "pohřbívání basy" a ochutnávka zabijačkových dobrot a specialit ve výčepu u Romana.

Jana Matyášová jménem organizátorů Masopustního veselí zdůraznila: „Oproti loňskému roku nám počasí velmi přálo, sešlo se více masek i přihlížejících. O zábavu se během celého odpoledne a večera starali Míra a Veronika Tomanovi.“

Zároveň také dodala, že občanské sdružení Za horami děkujeme všem pomocníkům a příznivcům masopustu, kteří se na akci podíleli.  

Reklama

Výběr článků

Načítám