Hlavní obsah

Při likvidaci rozsáhlého požáru našli hasiči lidské tělo

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostatky lidského těla nelezli v neděli 24. prosince před pátou hodinou ranní hasiči při likvidaci požáru rodinného domu v Horní Bečvě na Vsetínsku. „Událost si proto převzala kriminální policie,“ uvedl Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hořela dvoupatrová dřevěnice.

Článek

Oznámení o požáru rodinného domu v obci Horní Bečva na Vsetínsku převzali hasiči necelou hodinu po půlnoci. Operační důstojník okamžitě vyslal jednotku profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí a další jednotky z obcí Rožnov pod Radhoštěm, Hutisko-Solanec, Horní Bečva, Karolinka a Prostřední Bečva. 

„Ihned po příjezdu velitel zásahu potvrdil, že se jedná o rozsáhlý požár druhého patra a střechy dřevěnice o rozměru přibližně 8 x 12 metrů. Hasiči okamžitě nasadili několik útočných proudů a požár dostali asi do hodiny pod kontrolu,“ popsal jejich zásah mluvčí.

Konstrukce střechy a schodiště se vlivem požáru zhroutila, což hasičům silně komplikovalo dohašovací práce. „Krátce před celkovou likvidací události, kterou velitel oznámil ve 4:41 hodin, nalezli hasiči ostatky lidského těla. Událost si proto převzala kriminální policie,“ doplnil informace k události Pavel Řezníček.

Příčinou tragické události a výši škody se zabývají vyšetřovatelé hasičů spolu s policií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám