Hlavní obsah

Při koncertu bude v jednu chvíli hrát najednou téměř sto kytaristů

Novinky, Iveta Pešatová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co dělat o říjnovém víkendu? Co takhle vyrazit na koncert? V sobotu 12. října bude od 19 hodin přední část kostela svatého Salvátora na pražské Malé Straně zcela zaplněna kytaristy hrajícími mix světové hudby. V jednu chvíli jich bude hrát najednou téměř celá stovka - rozhodně to bude stát za to.

Foto: Iveta Pešatová

Plakát - pozvání na mezinárodní koncert kytarových orchestrů

Článek

O druhém říjnovém víkendu vystoupí v kostele svatého Salvátora (Salvátorská 1, Praha 1) hned pět kytarových orchestrů – Pražský komorní kytarový orchestr, orchestr Pražské kytary, kytarové soubory Charlottka a ZUŠ Prosek a belgický soubor Gitaar Orkest Deinze. Kromě „klasiky“ uslyšíte i skladby gospelové, taneční nebo rockové. 

„Jsou skvělí! Moderní, energičtí a vtipní – zkrátka to, co byste od kytarového orchestru asi nečekali,“ uvedla pravidelná posluchačka Pražského komorního kytarového orchestru. „A ještě ke všemu výborní kytaristé,“ dodala s úsměvem. Znamená to tedy, že nudit se rozhodně nebude ani mladé publikum. Orchestry totiž svá vystoupení občas doprovází i zpěvem či vtipnými scénkami.

O Pražském komorním kytarovém orchestru, který se pyšní úspěchy jako 1. cena na Mezinárodním soutěžním festivalu Pražské struny (2005), stříbrné pásmo na Mezinárodním soutěžním festivalu Mozartova Praha (2007 a 2008), 2. místo na soutěži kytarových orchestrů v Omiši v Chorvatsku (2010) nebo nedávná účast na kytarovém festivalu ve Francii, se dozvíte více na stránkách www.pkko.cz, kde je možnost poslechnout ukázky jejich hudby a dozvědět se o aktuálních koncertech. Připojit se k nim můžete na facebookových stránkách https://www.facebook.com/pkkocz.

Gitaar Orkest Deinze, který do Salvátora dorazí až z Belgie, bude mít další koncert hned v neděli 13. října od 14.00 – v Písecké bráně (Praha 6). Tolik utěšení pro ty, kteří do Salvátora v sobotu nebudou moci dorazit.

Reklama

Výběr článků

Načítám