Hlavní obsah

Při hádce svého druha bodla nožem do hrudníku

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z vraždy obvinili zlínští kriminalisté čtyřiačtyřicetiletou ženu. Osmého ledna pobodala po hádce svého o sedm let staršího druha, který následkům vážného zranění na místě podlehl. V době činu měla v krvi 2,7 promile.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

Tragédie se odehrála v Malenovicích v noci z pondělí na úterý 8. ledna. Ženu policisté zajistili na místě, ale vyslechli až druhý den, kdy vystřízlivěla. S partnerem se hádala, což ale podle její výpovědi nebylo nic neobvyklého. Tentokrát na něj útočila nejen slovně, ale i fyzicky.

„Vší silou ho udeřila do hlavy svítilnou a pak bodla kuchyňským nožem do hrudníku. Následně zavolala na linku 155 a tvrdila, že partnera našla doma pobodaného,“ popsala událost zlínská policejní mluvčí Jana Macalíková.

V úterý odpoledne si žena vyslechla obvinění, jako obviněná ze zločinu vraždy však později odmítla vypovídat. Ve středu podal státní zástupce návrh na vzetí obviněné ženy do vazby, kterému soud ještě týž den odpoledne vyhověl.

Ženě, která byla dosud trestaná jen za majetkovou trestnou činnost nebo opilství, hrozí deset až osmnáct let ve vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám