Hlavní obsah

Při galavečeru Back in the Fight 4 v Příbrami ukončí kariéru Daniel Jerling

Novinky, Jitka Doubravová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavním zápasem blížícího se galavečera GCF CHALLENGE: Back in the Fight 4 je souboj neporaženého šampióna GCF Jiřího Procházky s litevským Rokasem Stambrauskasem. Výjimečnost dodá akci také ukončení kariéry příbramského boxera Daniela Jerlinga.

Foto: organizátoři akce

Vstupenky rychle ubývají.

Článek

Diváky čeká večer ve znamení MMA se silnou fightcard plnou zajímavých jmen, včetně šampiona GCF, titulového zápasu a mezinárodních soubojů. Akce je navíc součástí oslav 20. výročí od založení klubu KBC Příbram. Bude však také večerem, kde ukončí kariéru příbramská boxerská legenda Daniel Jerling.

„Organizátoři Ladislav Erdélyi a Petr Větrovský mi nabídli možnost rozloučit se v rámci tohoto večera s kariérou. Byl jsem jejich nabídkou poctěn a rozhodl se ji přijmout,“ potvrdil informaci Daniel Jerling.

Příbramský boxer a později zápasník K1 začínal s boxem v KBC Příbram, pod nímž zápasil celou kariéru. „Před dvaceti lety jsme tehdy s Jaroslavem Starkou a Ladislavem Erdélyim založili KBC Příbram. Později se k nám přidal trenér Viktor Vasilišin. Tím začala má kariéra. V ringu jsem strávil 20 let. Zažil jsem spoustu krásných chvil a jsem moc rád, že jsem mohl mít takovou kariéru,“ vypráví příbramský boxer, jenž má na svém kontě přes 150 zápasů, ve kterých více než stokrát opouštěl ring s pocitem vítěze.

Daniel Jerling získal několik titulů mistra republiky, ale i Evropy a stal se dokonce amatérským mistrem světa. Vyhrál i světový pohár na Filipínách. Poté přestoupil k profesionálům a později začal zápasit i ve stylu K1.

„Nejvíce si asi cením titulu mistra Evropy a světa v amatérech. Vysoko cením také vítězství ve světovém poháru na Filipínách a setkání s Mikem Tysonem. On byl vždy můj vzor. To už je však všechno pryč, mně je 40 let, mládí se dere dopředu a já končím. Jsem soudný, moje výkonnost již klesá a já už dál nechci přijímat další rány. Budu se nyní více věnovat své rodině,“ vysvětluje Daniel Jerling.

Zápasník, jenž nastupoval ke svým zápasům do ringu většinou na znělku ze slavného filmu Rocky, tak zamává naposledy svým fanouškům 27. března na GCF CHALLENGE: Back in theFight 4 v příbramské sportovní hale. A aby symboliky při závěrečném loučení s kariérou nebylo málo, bude to v hale, kde Daniel Jerling zápasil naposledy - i tenkrát to bylo na Back in the Fight.

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří mne podporovali včetně Jaroslava Starky, který mne finančně podporoval po celou kariéru, svému trenérovi, kolegům v klubu, kamarádům, rodičům, rodině a zkrátka všem, kteří mi fandili. Loučení pro mne nebude jednoduché, ale to je život. Já už si budu trénovat jen sám pro sebe. Odnesl jsem si z kariéry krásné vzpomínky,“ uzavřel Jerling.

Vstupenky rychle ubývají

Dva týdny před vypuknutím akce navíc organizátoři rozšířili možnosti nákupu vstupenek. Dosud byl umožněn jen internetový prodej. Nyní jsou lístky k dostátní ve sport baru v areálu bývalé Mototechny, v trafice v Pražské ulici a reklamní agentuře, která sídlí  v Kulturním domě. Volná místa k radosti organizačního týmu ubývají po desítkách, a tak je možné, že v den konání na místě již vstupenky nebudou k dispozici. Galavečer začíná v 19 hodin. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám