Hlavní obsah

Prezident Václav Klaus navštívil Plzeň

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tři dny poctil svoji návštěvou Plzeňský kraj prezident republiky Václav Klaus s manželkou Livií. V pondělí 13. května se setkal s radními a zastupiteli kraje, primátorem a představiteli města, prošel se malebným plzeňským centrem a večer rozdával podpisy.

Foto: Alena Oudová

V pondělí 13. června rozdával prezident své podpisy v Domě knihy Nava v Plzni na náměstí Republiky.

Článek

V Domě knihy Nava na plzeňském náměstí Republiky se sešly zástupy Plzeňanů, aby si mohly nechat podepsat do knih nebo památníků prezidenta republiky. Ten dorazil v 17.00 hodin, s přítomnými se pozdravil, uskutečnil se slavnostní přípitek a autogramiáda mohla začít.

Někteří čekající přijeli do Plzně dokonce již dopoledne a na podpis čekali na lavičce plzeňského náměstí téměř celé odpoledne. Kniha, kterou nejčastěji prezident podepsal, byl Rok čtvrtý.

Vedle autogramiády stihl během pondělního dne Václav Klaus navštívit také Techmania Science Center a města Blovice a Přeštice.

Při setkání s novináři se prezident republiky vyjádřil k plánované stávce odborů. Vyjádřil svůj nesouhlas s touto stávkou a označil ji jako zneužívání institutu stávky k politickému boji.

Během úterý 14. června zavítá prezident také do dalších měst - konkrétně do Klatov, Prášil, Březníku, Horažďovic a na zámek Kozel.

Ve středu 15. června se na Václava Klause mohou těšit v Manětíně, Mariánské Týnici, Kaznějově a Zbirohu.

Reklama

Výběr článků

Načítám