Hlavní obsah

Prezentace nové knihy básní Josefa Hrubého začala po mši za Václava Havla

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 21. prosince se konala v plzeňské Galerii J. Trnky v podvečer prezentace nové knížky básníka Josefa Hrubého.

Foto: Marek Velebný

Josef Hrubý čte ze své nové knihy Klíče k městu.

Článek

Ve středu 21. prosince byla v plzeňské Galerii Jiřího Trnky přichystána na 16.30hod prezentace nové knížky plzeňského básníka, člena Střediska západočeských spisovatelů a čerstvého nositele ocenění Magnezia Litera za poezii – Josefa Hrubého. Kniha vyšla pod názvem Klíče k městu.

Jelikož na její prezentaci byli pozváni vzácní hosté, začátek akce se posunul až po skončení slavnostní bohoslužby za zemřelého bývalého prezidenta Václava Havla v katedrále sv. Bartoloměje.

Prezentace knihy se konala v místnosti Galerie města Plzně, která přímo sousedí s Galerií J. Trnky, od 18 hodin, kdy se ke zhruba šesti až sedmi desítkám přítomným návštěvníkům připojil mj. i primátor města Plzně Mgr. Martin Baxa, náměstkyně primátora Eva Herinková a poslankyně Doc. MUDr. Milada Emmerová, Csc.

První polovinu podvečera moderoval Václav Malina z Galerie města Plzně, který přečetl několik Hrubého básní. V druhé části přečetl ukázky svých básní z knihy Klíče k městu sám autor Josef Hrubý. Na akci se představil i fotograf Jaroslav Hausner, který ilustroval knížku fotografickými kolážemi.

Po skončení prezentace knihy se konala malá autogramiáda a hosté dostali pohár svařeného vína s originálními hrnky Jaroslava Hausnera.

Reklama

Výběr článků

Načítám