Hlavní obsah

Přerované se mohou těšit na prvorepublikovou Muzejní noc

Novinky, Romana Nitková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V páteční podvečer 25. května se v přerovském zámku uskuteční každoroční návštěvníky oblíbená Muzejní noc. Letos se mohou těšit na oživenou podvečerní a večerní prohlídku jubilejní výstavy s názvem 100letá Republika. Příběh jednoho města (1918-1948).

Foto: Lucie Mazáčová

Muzejní noc - Muzeum Komenského v Přerově,p.o.

Článek

Kromě samotné prohlídky rozsáhlé výstavy instalované ve třech výstavních sálech přerovského zámku bude pro návštěvníky připraven bohatý doprovodný program.

Zhlédnou improvizovaný život dané doby, mohou navštívit fotokoutek, ve kterém muzejníci zájemcům zhotoví památeční fotografii a dobovou občanskou legitimaci, pro malé i velké hosty jsou připraveny dílničky a také úkoly za drobné odměny.

Dále na zájemce čeká prvorepubliková školní třída s dobovou výukou slečny učitelky a možností získat dobové vysvědčení za správně splněné úkoly a pro mlsné jazýčky budou připraveny originální dobové zákusky přerovské cukrárny SUM. Atmosféru dokreslí swing v podání skupiny LAM Trio.

Přerovská muzejní noc se uskuteční v prostorách přerovského zámku 25. května od 17.00 do 22.00 hodin (poslední vstup). 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám