Hlavní obsah

Premiéra muzikálu Romeo a Julie se v Hybernii vydařila

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnostní premiéra muzikálu Romeo a Julie v pražském Divadle Hybernia se konala 23. listopadu a nadchla všechny diváky, včetně známých osobností. Dílo, které se v obdobné podobě hrálo řadu let v korejském Soulu a následně i na nádvoří pohádkového zámku Hluboká, všichni zhodnotili jako mimořádně zdařilé.

Foto: Petr Mráček

Romeo a Julie

Článek

„Já například nejsem klasickým vyznavačem muzikálů, ale tohle se mi velmi líbí a mile mě to překvapilo, včetně scény, kostýmů, projekcí a samozřejmě ta hudba, a i výkony herců a zpěváků. Zkrátka - tohle se prostě lidem bude líbit, to vím,” prozradila zpěvačka Petra Černocká, která šla na premiéru v předvečer svých narozenin.

„Mně se to líbilo moc, protože Zdeněk Barták a jeho tým jsou vždycky zárukou krásných věcí a představení,” podotkla herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová.

Podobně hovořila i herečka a dabérka Regina Řandová nebo Roman Šebrle. „My jsme spokojení a nadšení. Moc s nám to líbilo. Opravdu velmi zdařilé, a i když to nekončí happyendem, tak jak my všichni příběh od Williama Shakespeareho známe, je to krásně udělané,” prozradil.

„Jsem velmi rád, že se nám po měsících zkoušení tohoto poměrně těžkého díla podařilo divákům ukázat představení na úrovni, které podle mého názoru, a ve vší skromnosti, dopadlo dobře. Velké díky patří celému realizačnímu týmu a pochopitelně jako hlavním představitelům Romea a Julie Lukáši Randákovi a Ivance Korolové, tak vše ostatním účinkujícím. Zvlášť proto, že všichni víme, jak náročné je spojit zpěv, herectví, do toho šerm a další věci. Věřím, že diváci si náš muzikál najdou, stejně, jako si jej zamilovali na Hluboké a předtím v Soulu, kde se řadu let hrál,” podotkl skladatel Zdeněk Barták, který právě v Koreji získal za toto dílo dva asijské Oscary. 

Spokojení jsou i představitelé hlavních rolí, jako například: 

Romeo - Lukáš Randák: „Mám z toho dobrý pocit a stále mám takový blažený úsměv na tváři. Před deseti lety jsem jako Romeo poprvé stál na “prknech” na mé milované Hluboké. Už jsem přestal věřit, že se k Romeovi někdy vrátím a najednou... Ti, co mě znají, vědí, jak moc pro mě dnešek znamená. Děkuju všem za podporu a zvlášť Zdeňku Bartákovi, který mi dal tehdy tu šanci."

Julie - Ivana Korolová: „Krásná práce se skvělými lidmi, krásné téma. A velké díky patří především panu režisérovi Romanu Štolpovi. A jak krásně při děkovačce řekl Vlastík Korec - od teď se jednotka trpělivosti jmenuje jeden Štolpa.” 

Chůva - Dita Hořínková: „Já jsem spokojená a pokud se to líbilo i divákům, o to více. Užívám si tu svou roli chůvy, která je komická i vlastně tragická. Ta role je něco, co mohu říct - je pro mně jako šité na míru.” 

Reklama

Výběr článků

Načítám