Hlavní obsah

Přehrada Olešná ve Frýdku-Místku nabídla v sobotu zábavu nejen pro cyklisty

Novinky, Lucie Talavašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 14. května se na březích přehrady Olešná uskutečnil již 3. ročník akce Frýdek-Místek na kole. I přes nepřízeň počasí se do připravených tras registrovalo přes sto cyklonadšenců.

Foto: www.fmnakole.cz

Na start 3.Frýdku-Místku na kole se postavili i velocipedisté

Článek

Akce Frýdek-Místek na kole pamatovala i letos na všechny cyklisty, od těch nejmenších na odrážedlech přes občasné výletníky až po zapálené sportovce.

Pro účastníky byly připraveny dvě různě dlouhé a náročné trasy. Rekreační cyklisté se mohli vydat na nenáročnou trasu dlouhou 4,5 kilometru a ti trénovanější pak vyrazili v 10.30 hodin v doprovodu velocipedistů na 16kilometrový úsek vedoucího do Palkovic, kde se mohli zapojit do dobrovolné soutěže ve výjezdu do vrchu na palkovickou sjezdovku.

„V letošním roce byl poprvé vyhlášen i král palkovické sjezdovky. Tím se stal Richard Šimek, který na mokrém travnatém terénu vyjel 174 metrů. Nekorunovanou královnou se i po loňském vítězství stala Marie Hlaváčová, která nezůstala o moc pozadu oproti mužům a vyjela úctyhodných 163 metrů,“ informovala Petra Kociánová z pořádajícího Beskydského informačního centra Frýdek-Místek. 

V průběhu dne byl připraven speciální program pro celé rodiny i exhibiční show. „Jezdilo se na tandemových a freestylových kolech, elektrokolech, kolech pro hendikepované, koloběžkách, segwaích, bruslích a odrážedlech,“ přiblížila za organizátory Petra Kociánová.

Návštěvníci Olešné mohli také navštívit stánky se zdravou výživou, nechat si provést základní servis svého kola nebo si nechat poradit, jak sportovat se svým čtyřnohým kamarádem.

Cyklistickou akci svou účastí podpořili také zástupci BESIP, Týmu silniční bezpečnosti, Městské policie Frýdek-Místek, Českého červeného kříže a SDH Pazderna, kteří zábavnou formou zopakovali nejen dětem základní pravidla při pohybu na komunikacích a to, co je nutnou součástí výbavy kola a cyklisty, ale mohli si také vyzkoušet poskytnout první zdravotnickou pomoc či si zahrát na hasiče. A ani v letošním roce nesměl chybět charitativní projekt Kola pro Afriku, do jejichž stánku mohli přinést již nepotřebná kola.

Akce 3. Frýdek-Místek na kole se konala pod záštitou primátora statuárního města Frýdek-Místek Mgr. Michala Pobuckého, DiS. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám