Hlavní obsah

Předvánoční trh obohatila kniha o malých (velkých) válkách 20. století

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Václav Junek je autorem knihy Malé (velké) války 20. století a dál…, kterou na předvánoční trh dodalo pražské nakladatelství Petrklíč a jež výrazně a atraktivním způsobem nabízí souvislý řetěz malých, vedlejších válečných konfliktů, tak jak k nim docházelo od počátku 20. století do současnosti.

Foto: reprofoto Robert Rohál

Obal nové knihy Václava Junka.

Článek

Autor postupně představuje malé války od jihoafrické búrské přes povstání boxerů, anexi Habeše, anšlus Rakouska, blokádu Berlína, falklandský konflikt až po sovětský a potom i americký Afghánistán. A to v detailu i v širších souvislostech. Vždy představuje čtenáři obě nepřátelské strany, jejich vůdčí osobnosti, vojenský potenciál, a to vše dokresluje značným množstvím informací včetně zajímavého obrazového materiálu.

Publikace, s níž nechybí bohatá fotodokumentace, dokládá, že není malých válek, protože všechny bez výjimky organicky předcházely - nebo po nich následovaly - ty velké. To v tomto případě znamená první a druhou světovou válku ve 20. století i současné celosvětové válčení s terorismem.

Kniha Malé (velké) války 20. století a dál…, kterou vydalo nakladatelství Petrklíč, by neměla chybět ve sbírce žádného znalce či fanouška moderní historie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám