Hlavní obsah

Předškoláci se stali keltskými bojovníky a utkali se se zlým obrem

Novinky, Pavel Reichard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předškoláci ze sokolovské mateřské školy v ulici K. H. Borovského měli velký den. Týden před koncem školního roku se připravili na vstup mezi školáky a současně prošli výcvikem keltských bojovníků. A ten nakonec opravdu potřebovali. Museli totiž porazit zlého obra, který je nechtěl do školy pustit.

Foto: Pavel Reichard

Děti musely prokázat svou rychlost a obratnost třeba při štafetové jízdě na dřevěných koních.

Článek

Netradiční vstup mezi děti školou povinné má v této školce svou tradici. Ve spolupráci s tanečním a šermířským spolkem Valkenava ze Sokolova pořádají učitelky mateřské školy v ulici K. H Borovského výlety do různých koutů historie. Tentokrát se budoucí školáci vydali skutečně hluboko do minulosti, setkali se totiž s keltskými válečníky, čarodějkou a dokonce nebezpečnými tvory z keltských legend.

Přechod mezi školáky totiž nebyl jednoduchý, dětem v něm chtěl zabránit strašný obr. Statečný keltský válečník, který do školky dorazil, aby pomohl, se bohužel zapletl s čarodějkou, kterou natolik naštval, že na něho pomocí kouzel poslala neporazitelného skřeta.

Jediná naděje předškoláků byla poražena v souboji, dětem tak nezbývalo, než připravit se na utkání s obrem. V řadě soutěží a her prokázaly svou obratnost, rychlost i sílu. Čarodějka byla jejich výkonem tak ohromena, že vyčarovala nového hrdinu, který měl děti proti zlému obrovi ochránit.

Ale situace se zase zvrtla. Obr se skutečně přihnal, ale jeho první obětí se stala právě čarodějka, která zrovna dokončovala výcvik svých keltských bojovníků a bojovnic. V závěrečné bitvě Keltové pod vedením svého nového hrdiny obra porazili.

Vrcholem zábavného dopoledne byl příchod krále, který poklepáním mečem na rameno stvrdil povýšení všech malých bojovníků z předškolních dětí na řádné školáky. 

Reklama

Výběr článků

Načítám