Hlavní obsah

Přednáškový cyklus 2019 na zámku Nový Hrad v Jimlíně u Loun

Novinky, Vladimír Jakub Mitura (Zámek Nový Hrad, p.o.)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 26. června v 18 hodin zve zámek Nový Hrad na první přednášku v rámci pravidelného „Přednáškového cyklu“. Povídat se bude o čokoládě. Přednášky se uskuteční v Barokním sále, nebude-li uvedeno jinak a vstupné bude vždy dobrovolné.

Foto: Vladimír Jakub Mitura (Zámek Nový Hrad, p.o.)

Přednáška o kávě, která proběhla minulý rok přilákala desítky posluchačů.

Článek

Přednáškový cyklus 2019 – kompletní seznam:

26. 6. 2019 v 18 hodin „Za tajemstvím čokolády“ - od pradávných Aztéků až po fialovou krávu. S ochutnávkou čokolády. Přednáší: Lenka Želivská - Muzeum čokolády a marcipánu v Táboře.

10. 7. 2019 v 18 hodin „Rostliny v náboženských a magických rituálech“ - Myrhu a kadidlo zná každý, ale víte, z čeho připravit létací mast? Prof. PharmDr. Petr Babula, PhD., Ústav přírodních léčiv FaF VFU v Brně.

24. 7. 2019 v 18 hodin „Sušárny chmele – stavební unikáty Žatecka a Lounska“ - Unikátní technologická zařízení typická pro náš region. Různé tvary, různé styly a místa, kde byste je vážně nečekali. Přednáší Mgr. Lucie Radová, NPÚ ÚOP v Ústí nad Labem.

7. 8. 2019 v 18 hodin „Prof. Rudolf Jedlička aneb zdravotnictví za císaře pána“ - Životní příběh velké postavy české medicíny je nerozlučně spjat s vývojem zdravotnictví nejen na našem území. V podání autora Toulek českou minulostí. Přednáší Petr Hora Hořejš.

21. 8. 2019 v 18 hodin „Co vlastně jíst a nezbláznit se z toho…?“ Co je to vlastně zdravá strava, existuje vůbec? Pohledem lékaře - specialisty na výzkum kmenových buněk, regenerativní medicínu, výživu a současně fitness instruktora a ultramaratonského běžce. Přednáší MUDr. Tomáš Soukup, PhD.

Přednášky probíhají v Barokním sále, není-li uvedeno jinak.

Vstupné je dobrovolné.

Reklama

Výběr článků

Načítám