Hlavní obsah

PředMěstí vsadilo na české a regionální produkty

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk dostal nové místo pro klábosení u kávy i večery u vína. Velkoryse zrekonstruovaná dvě patra měšťanského domu v centru města vsadila na nabídku regionálních produktů a české suroviny. Kavárna PředMěstí je výjimečná i tím, že tu pracují lidé, kteří potřebují v práci speciální zacházení a pravidla.

Foto: Tereza Schreiberová

PředMěstí nabízí čtyři desítky míst ve dvou podlažích.

Článek

"Interiér kavárny PředMěstí je spojením moderního designu s českou prvorepublikovou klasikou. Například stoly jsou v moderním duchu, židle jsou ale pamětnice. Všechny," přiblížil koncept jeho tvůrce Richard Chytka. "Členitost prostor vytváří příjemnou intimní atmosféru, takže jsme se snažili nábytkem tento pocit jen posílit a vytvořit místo, kde se budou hosté cítit doslova jako doma," dodal Chytka. 

Nabídka kavárny vsadila na české a regionální produkty. Káva se na PředMěstí vaří z produkce české pražírny Doubleshot. Na čepu vedle klasické Plzně najdou hosté i regionální pivo Kvasslav z nedaleké Loučné nad Desnou. Vyznavači nealko nápojů jistě ocení české ovocné šťávy. V nabídce jsou i v netradičních kombinacích, například s červenou řepou. 

No a do třetice všeho dobrého - PředMěstí je sociálním podnikem, což znamená, že tady pracují lidé se zdravotním handicapem, cizinci nebo zkrátka ti, co potřebují v práci speciální zacházení a pravidla. 

Kavárnu PředMěstí najdou hosté takřka v centru města Šumperka, nedaleko místního finančního úřadu. Otevřeno mají podle slov provozní manažerky Dagmar Krobotové od nevidím do nevidím.

Reklama

Výběr článků

Načítám