Hlavní obsah

Před strážníky si lokla tvrdého alkoholu, pak sedla do auta a nechala se pronásledovat

Novinky, Vratislav Konečný
Aktualizováno

Tísňová linka 156 v neděli večer přijala oznámení, že v pražské ulici Chelčického byl napaden oznamovatel svou bývalou přítelkyní. Na místo vyjela autohlídka městské policie. Při příjezdu strážníků již k žádnému fyzickému napadání nedocházelo.

Foto: Vratislav Konečný

Ilustrační foto

Článek

Hlídka tu zastihla  tři osoby, dva muže a ženu. Ta velmi agresivně verbálně urážela oba přítomné muže.

”Z ženy byl velmi silně cítit alkohol. Neustále opakovala: Sednu do auta a pojedu do pr…e, až dostanu svoje věci. Strážník  ženě sdělil, že jízdou pod vlivem alkoholu se může dopustit dalšího protiprávního jednání. Na to žena řekla: Tak čum! a z lahve vypila asi dva decilitry tvrdého alkoholu. Vzhledem k tomu, že žádný z mužů nechtěl ohlásit žádné protiprávní jednání, hlídka strážníků pouze dohlédla, aby nedocházelo k dalšímu napadání. Poté se všichni zúčastnění rozešli,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

Jelikož strážníky napadlo, že žena, která požila alkohol, nasedne do vozidla, tak jak vyhrožovala, rozhodli se situaci z Rokycanovy ulice sledovat. Jejich podezření se za necelou minutu potvrdilo. Žena sedla za volant a vyjela.

Autohlídka městské policie se ihned za ženou ve vozidle vydala a ta začala razantně zrychlovat. Po krátkém pronásledování ji strážníci zastavili v Lupáčově ulici a vyzvali, aby vystoupila z vozidla. Na to se žena pokusila ve vozidle neúspěšně uzamknout. „Po třetí výzvě z vozidla vystoupila se slovy Dělejte si, co chcete, já jsem to neřídila,“ dodala mluvčí.

Provedenou opakovanou dechovou zkouškou bylo u ženy zjištěno 1,92 promile alkoholu v dechu.

Reklama

Výběr článků

Načítám